Companii de tehnologie precum AMD dezvoltă sisteme de procesare dedicate creatorilor de conținut ce îi ajută să digitalizeze, să editeze și să proceseze animații complexe. Unități de procesare paralele sau grafică precum AMD Ryzen Threadripper sau AMD Radeon Pro sunt două dintre piesele de bază care stau la realizarea celui mai nou film de animație Fram. Echipa de producție realizează post-procesarea producției folosind cele mai noi produse AMD care le eficientizează timpii de lucru și le oferă posibilitatea de a edita rapid scenele din film.

“Suntem foarte încântați de integrarea în fluxul de producție a unei stații de lucru performante care ne-a permis să avansăm într-un ritm accelerat editarea și exportul scenelor din Fram. Procesorul AMD Threadripper a înlocuit cu succes în studioul nostru 3 alte stații de procesare utilizate anterior, care erau echipate cu tehnologie Intel. Trecerea către o platformă AMD dedicată creatorilor de conținut a reprezentat pentru noi un pas important în etapa de procesare, reducând timpii de lucru cu aproximativ 40%”, a spus Ștefan Buzea, Regizor și Producător al filmului Fram.

Creativitatea artiștilor digitali este astăzi susținută de o serie de tehnologii fără de care animațiile, filmele de lung metraj sau diversele producții pe care le regăsim online nu ar fi posibile. Platformele AMD Threadripper reprezintă soluții special create pentru cei care au nevoie de performanțe fără compromis, la cel mai înalt nivel. Procesoarele AMD Ryzen Threadripper permit artiștilor, arhitecților și inginerilor să rămână în fluxul lor creativ prin eficientizarea producțiilor și creșterea nivelului de detalii pentru simulări cu și mai mult realism.

Utilizarea procesoarelor AMD Ryzen Threadripper merge până la cele mai ridicate standarde cinematografice de la Hollywood, acestea fiind prezente în crearea efectelor speciale din cele mai apreciate filme din ziua de azi.

La baza stației grafice care l-a adus pe ecrane pe micul Fram este o placă de bază ASUS Pro WS WRX80E proiectată să elibereze puterea incredibilă a celor mai recente procesoare din seria AMD® Ryzen® Threadripper™ Pro. Aceasta reprezintă un punct de pornire solid pentru lucru creativ și pentru profesioniștii care utilizează procesoare cu mai multe nuclee, cum ar fi în situații de editare video și randare 3D.

Cu toate acestea, un volum atât de mare de imagini și date nu poate fi editat fără o soluție puternică de stocare. Modulele DRAM Server Premier oferite de Kingston Technology au fost dezvoltate special pentru sistemele server critice care necesită timp de funcționare și stabilitate maxime. De peste trei decenii, Kingston este brandul de memorie pe care clienții îl aleg pentru a-și alimenta centrele de date și stațiile de lucru. Memoria Server Premier dispune de un BOM (Bill of Materials) blocat pentru a asigura o producție consecventă a modulelor DRAM de înaltă calitate. De asemenea, acest tip de memorie este supus unor procese riguroase de dynamic burn-in, concepute pentru a elimina defecțiunile timpurii din fabrică.

Folosirea kitului de memorie Kingston Quad-channel DDR4 ECC 128GB împreună cu SSD-ul NVMe KC3000 de 4TB a asigurat eficiența procesării și stocării datelor în timpul producției proiectului studio de animație – Fram Ursul Polar.

Folosind tehnologia Gen4, KC3000 oferă viteze de transfer de până la 7000 MB/s atât pentru scriere, cât și pentru citire și capacități de până la 4096 GB. Astfel, utilizatorii pot ține pasul cu sarcinile de lucru solicitante și pot experimenta viteze mari de transfer în activități solicitante, cum ar fi randarea 3D sau crearea de conținut 4K.

Totul a fost meticulos integrat într-o stație specială capabilă să răcească întreaga configurație cu un flux de aer optimizat, însă și cu un design remarcabil. Fractal Design Torrent, o carcasă premiată internațional și demnă de performanțele întregii stații de lucru. Interiorul proiectat atent și cu frame deschis, împreună cu sursa de alimentare montată în partea superioară, oferă mult spațiu de ventilație pentru componente, astfel maximizând potențialul de performanță al întregului sistem.

Pe Fram Ursul Polar îl puteți întâlni în librării, iar pe micul Fram, în benzi desenate, la acest link. Viitorul film Fram își începe călătoria la festivalurile de profil, din luna iunie a acestui an, iar apoi și în cinematografele din România.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri