Microsoft a lansat calculatoarele cu inteligența artificială. Noua serie, numită Copilot + PCs, este cea mai rapidă și inteligentă serie Windows.

„Am reimaginat întregul PC complet. De la siliciu până la sistemul de operare și de la aplicații până la cloud, având Inteligența Artificială în centrul atenției, marcând cea mai importantă schimbare a platformei Windows din ultimele decenii”, au declarat reprezentanții Windows, conform BusinessInsider.

Microsoft adaugă acest sistem bazat pe Inteligența Artificială în noile modele de laptopuri Surface, însă lucrează și cu companii partenere precum Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Samsung care vor lansa și ele propriile laptopuri ce integrează Copilot.

Laptopurile Microsoft cu Inteligența Artificială: prețurile pornesc de la 999 de dolari

Precomenzile au început, iar prețul pentru noile laptopuri începe de la 999$. Diferențiatorul pe care Microsoft spune că-l aduce cu aceste laptopuri este legat de faptul că modelele sunt proiectate în așa fel încât să integreze soluții de Inteligență Artificială.

Printre cele mai notabile opțiuni pe care le regăsiți la noile laptopuri Windows se află opțiunea „Recall”, despre care compania spune că funcționează ca o memorie fotografică și îi permite laptopului să își „amintească” la ce te-ai uitat în timp ce-l foloseai.

„Poți derula de-a lungul timpului în activitatea pe care ai avut-o pe laptop pentru a găsi conținutul de care ai nevoie, indiferent de aplicație, site web, document etc”, explică reprezentanții companiei.

Compania precizează că aceste noi calculatoare sunt de până la 20 de ori mai performante pentru Inteligența Artificială și vin cu o baterie mai bună, cu o autonomie de până la 22 de ore. Noua arhitectură a calculatorului îmbină CPU, GPU și Unități de Procesare Neurală de înaltă performanță pentru procesarea eficientă a Inteligenței Artificiale.



Dincolo de produsele proprii, Microsoft a încheiat și colaborări importante cu companii din alte domenii pentru dezvoltarea de soluții bazate pe Inteligența Artficială. De exemplu, compania fondată de Bill Gates a anunțat la începutul anului un parteneriat pe un deceniu cu Vodafone pentru a aduce Inteligența Artificială generativă și servicile digitale și de tip cloud la peste 300 de milioane de consumatori și companii de pe piețele din Europa și Africa.

Vodafone ar urma să investească 1,5 miliarde de dolari pentru programele de Inteligența Artificială orientate spre clienți, dezvoltatote cu tehnologiile Auzre OpenAI și Copilot de la Microsoft și va înlocui centrele de date în format fizic cu serviciile de tip cloud Azure.

Sursa foto: Youtube / Microsoft

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri