17 Mai 2024

Digi face încă o mutare pe piața din Belgia: deschide un sediu central la Bruxelles



Digi a inaugurat oficial sediul central din Bruxelles, mutare ce marchează încă un pas în procesul operatorului telecom de extindere pe piața din Belgia.

Digi Belgia le va oferi servicii telecom belgienilor începând cu vara anului 2024. Reamintim că, în urma licitației organizate în iunie 2022 de Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și Telecomunicații (BIPT), prin intermediul unui joint-venture cu Citymesh NV, parte a grupului Cegeka, Digi a câștigat drepturile de utilizare a unor frecvențe din spectrul mobil, care vor permite construirea unei noi rețele de comunicații fixe și mobile.

Digi Belgia va intra pe piața de telecomunicații ca al patrulea furnizor de servicii convergente de comunicații electronice.

Digi Belgia se află în etapa de construcție și punere în funcțiune atât a rețelei de fibră optică, cu peste 60 de mii de case (HP - Homes Passed) deja acoperite în Bruxelles, cât și a rețelei mobile 4G și 5G, prognozată să atingă un număr de 4.500 site-uri mobile în următorii ani.

Operatoul telecom Digi Communications, listat la Bursa de Valori București, a raportat venituri consolidate în primul trimestru al anului 2024 (incluzând venituri și alte câștiguri) de 446,7 milioane de euro, o creștere de 12% în comparație cu T1 2023. Pentru aceeași perioadă, profitul net a fost de 25,6 milioane de euro, mai mult decât dublu fată de primul trimestru din 2023, când profitul s-a ridicat la puțin peste 10 milioane de euro.

În T1 2024, Digi Communications a continuat să crească la nivelul întregului portofoliu de servicii, înregistrând o creștere anuală de 14,3%, de aproape 25 de milioane de RGU* în România, Spania și Italia. Ofertele diverse ale companiei includ telefonie mobilă și fixă, servicii de internet fix și televiziune cu plată. În România, Digi operează o rețea de fibră optică de ultimă generație pentru telecomunicații fixe și mobile, internet fix și soluții de divertisment. În Spania, Digi oferă servicii de telefonie mobilă, internet și telefonie fixă, în timp ce în Italia,Grupul oferă exclusiv servicii de telefonie mobilă.



Citeste si