Asociatia a producatorilor de echipamente elctronice, Eco Tic, a primit la inceputul lunii aprilie, de la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD), licenta pentru gestionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice, potrivit unui comunicat MMDD.

Fluxul gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice va demara la 30 aprilie 2007. incepand cu aceasta data, consumatorii romani vor plati, la achizitionarea echipamentelor IT&C si al electronicelor de consum, o contributie, "timbru verde", pentru colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice in valoare de sapte lei.Eco Tic este o asociatie non-profit infiintata in aprilie 2006 si reuneste 98 de companii din sectorul IT&C si al electronicelor de consum.

"Activitatea Eco Tic se va desfasura in continuare in conformitate cu Directiva europeana 2002/96/CE si cu legislatia romaneasca in domeniu (HG 448/2005) care vizeaza protejarea mediului inconjurator, revalorificarea resurselor si cresterea calitatii vietii", se mai arata in comunicatul remis NewsIn..

Eco Tic va conlucra cu autoritatile locale si centrale, cu prestatorii de servicii in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, precum si cu celelalte organizatii ale producatorilor de echipamente electrice si electronice.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri