10 Martie 2021

Cum poate smartphone-ul tău să înlocuiască laptopul



Felul în care evoluează situația actuală împinge domeniul muncii să fie în continuă schimbare. Printre cele mai importante viziuni se regăsește și nevoia de a putea munci remote, de a fi mereu conectat la tot ceea ce este important, indiferent de loc. Dacă te afli printre cei care muncesc de la distanță sau care călătoresc mult în scop de afaceri, cunoști nevoia pentru device-uri cât mai portabile și tehnologie rapidă, ușor de accesat. Marii producători de smartphone-uri lucrează constant la îmbunătățirea produselor lor, motiv pentru care s-ar putea ca în curând să poți înlocui chiar și laptopul.

Iată câteva dintre aspectele care ar facilita această trecere în timp:

Accesibilitatea la internet și aplicații mobile

Când călătorești sau când ești acasă și trebuie să verifici e-mailuri importante de muncă, accesul la internet este esențial și necesar. În prezent, prin existența rețelelor 4G și 5G smartphone-urile se pot conecta cu rapid și ușor la datele mobile, indiferent de locul în care te afli. În special în cadrul joburilor noi, în domeniile digitale, trebuie să fii conectat mereu și pregătit să rezolvi task-uri importante. De asemenea, aplicațiile îți permit să editezi sau să creezi documente importante, indiferent că este vorba de fișiere tip Excel sau Microsoft Word. Acum este timpul să faci trecerea la un smartphone capabil, care îți pune la dispoziție acces la tehnologie de top. Alege un Iphone 12, renumit atât pentru hardware, cât și pentru software, și fă-ți munca mai ușoară.

Sisteme de operare similare

În universul IT, sistemele de operare ale smartphone-urilor se dezvoltă permanent, devin mai puternice și capabile de a efectua task-uri mai complicate. Însă, procesul de a integra beneficiile modului desktop sau notebook în formatul de mobil nu vizează neapărat folosirea exclusivă a smartphone-ului pentru muncă. Ar fi complicat să folosești aplicațiile mobile timp de 8 ore în timpul programului, iar multe dintre task-uri nici nu oferă o astfel de posibilitate. În ceea ce privește modificările făcute pe drum, accesul la platformele de coworking și la cloud, smartphone-urile moderne îți oferă deja suficientă accesibilitate și putere a memoriei RAM. Informația circulă acum mai ușor și poate fi distribuită din toate colțurile lumii, iar un smartphone este mai mult decât suficient pentru a fi mereu la curent cu ceea ce contează.

Ce rezervă viitorul

Majoritatea producătorilor se concentrează pe îmbunătățirea tehnologiei folosite pentru smartphone-uri, atât la categoria hardware, dar mai ales software. Mai mult decât atât, rețelele mobile precum 5G sunt în continuă dezvoltare, iar accesul la internet va deveni o realitate în viața tuturor oamenilor. Înlocuirea computerelor sau a laptopurilor nu va fi posibilă în totalitate și nici nu se dorește acest lucru, dar este important ca smartphone-ul să fie o alternativă la fel de capabilă și puternică. În special în ceea ce privește portabilitatea, dacă oamenii vor continua să muncească de la distanță.

Pregătește-te pentru un viitor plin de surprize, în care poți munci de oriunde, dar nu uita să lucrezi la separarea vieții profesionale de cea personală.



Citeste si