Dacă sunteți în căutarea unui nou smartphone - mai ales dacă sunteți un utilizator Android - vă recomandăm să vă faceți temele și să vă uitați la ceea ce aveți cu adevărat nevoie, mai degrabă decât să cheltuiți mult pe funcții pe care rareori le folosiți sau de care nici măcar nu aveți nevoie.

Atunci când vă doriți să vă cumpărați un smartphone nou, cea mai mare atenție se îndreaptă către dispozitivele de gamă medie sau de vârf. Deși nu este nimic în neregulă în dorirea celui mai bun dispozitiv posibil, nu putem ignora avantajele unora mai ieftine..

Există argumentul că, fără telefoane scumpe, nu am avea telefoane ieftine iar acest lucru este de înțeles. Ce este high-end astăzi poate fi telefonul ieftin de mâine. Cu toate acestea, uneori pare că am fost condiționați să urmărim din ce în ce mai multe funcții de ultimă generație, pe care nu le folosim atât de mult sau care nu oferă prea multe în ceea ce privește îmbunătățirea față de generația anterioară.

IPhone-ul în sine este un exemplu perfect al acestei mentalități. Un IPhone SE este modelul care deține caracteristicile de care au nevoie majoritatea oamenilor. Are o performanță rapidă, o cameră excelentă, un ecran spectaculos și va fi susținut de actualizări regulate ale iOS timp de mulți ani. Și totuși este probabil să fie iPhone-ul pe care majoritatea oamenilor îl ignoră.

Dacă sunteți în căutarea unui nou smartphone - mai ales dacă sunteți un utilizator Android - vă recomandăm să vă faceți temele și să vă uitați la ceea ce aveți cu adevărat nevoie, mai degrabă decât să cheltuiți mult pe funcții pe care rareori le folosiți sau de care nici măcar nu aveți nevoie. Faceți ca fiecare caracteristică să justifice costul telefonului.

Permiteți-ne să vă oferim alte 5 motive pentru care ar trebui să alegeți un smartphone mai ieftin.

1. Preț redus

Să scoatem din cale cel mai evident aspect. Unul dintre cele mai bune motive pentru care ar trebui să cumpărați un smartphone ieftin este prețul. Smartphone-urile ieftine sunt o binecuvântare pentru persoanele care doresc să rămână conectați prin intermediul platformelor populare de socializare, dar nu au un buget foarte ridicat pentru asta. Prețul scăzut al unui telefon ieftin îl face atractiv și pentru alți consumatori, care caută un dispozitiv secundar în plus față de smartphone-ul principal sau de vârf.

2. Nu costă mult repararea / întreținerea

Deoarece smartphone-urile ieftine nu au hardware scump, repararea acestora nu ar trebui să fie costisitoare. Vă recomandăm totuși să cumpărați o carcasă și un protector de ecran, pentru a feri telefonul de daune externe. Chiar și acele accesorii sunt ieftine și ușor de găsit online.

3. Performanță decentă

Doar pentru că este un smartphone ieftin nu înseamnă că are performanțe slabe. La fel ca și dispozitivele de gamă medie și de vârf, segmentul ieftin s-a îmbunătățit în ultimii ani și conține, de asemenea, chipset-uri care pot funcționa la același nivel ca și chipset-urile mid-range mai vechi. Totuși, asigurați-vă că alegeți configurația corectă. Vă recomandăm totuși să alegeți cel puțin 3GB de RAM, astfel încât să vă puteți juca și uita la conținut video.

4. Durată bună de viață a bateriei

Deoarece smartphone-urile ieftine au funcții care consumă mai puțină baterie, în comparație cu dispozitivele emblematice, vă puteți aștepta ca acestea să ofere o durată de viață a bateriei decentă până la bună. Nu este nevoie să mențineți jocurile în cele mai înalte setări grafice sau să înregistrați videoclipuri în 4K. Ceea ce, la rândul său, economisește bateria, deoarece smartphone-urile ieftine nu au, de obicei, aceste caracteristici. Ca să nu mai vorbim de faptul că unele telefoane ieftine sunt echipate cu baterii mai mari, care le fac potrivite pentru utilizarea zilnică.

5. Puteți face upgrade mai frecvent

În funcție de bugetul dvs., cu cât dispozitivul este mai scump, cu atât va dura mai mult până când puteți trece la următorul telefon. În cazul dispozitivelor emblematice, cei mai mulți utilizatori îl schimbă o dată la 2 ani. Dar cu telefoanele ieftine, puteți trece la unul nou după un an sau mai puțin. Și, deoarece dispozitivele ieftine apar mai frecvent, veți avea o mulțime de opțiuni. Din nou, acest lucru depinde de bugetul fiecărei persoanei. Dar dacă sunteți genul care dorește să aibă un telefon nou în fiecare an, alegerea unui smartphone ieftin este cea mai bună cale.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri