Turcia a suspendat accesul cetatenilor sai la renumitul site YouTube, ca urmare a unei decizii judecatoresti, informeaza BBC.
Decizia a fost luata dupa ce procurorii au adus probe demonstrand ca pe site au fost postate cateva clipuri batjocoritoare la adresa lui Mustafa Kemal Ataturk, parintele spiritual al Turciei moderne.

Exita legi care reglementeaza foarte clar sanctiunile pentru comiterea infractiunii cunoscute sub denumirea de "Turkishness", incalcarea acestora putandu-se solda cu inchisoarea.

Canalele media din aceasta tara fac referire la un "razboi virtual" dintre greci si turci, fiecare tabara facandu-se vinovata de insulte la adresa celeilalte.
Imaginile ofensatoare au declansat o adevarata furtuna de plangeri, care s-au soldat cu retragerea clipurilor de pe site. Insa instanta de judecata a considerat necesara blocarea accesului la YouTube.

Uniunea Europeana, la care Turcia sprea sa adere cat mai curand, a cerut guvernului de le Ankara revizuirea articolului 301 din legea referitoare la insultele aduse patrimoniului cultural turc, sustinand ca acesta restrictioneaza libertatea cuvantului.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri