16 Ianuarie 2007

Comisia Europeana lanseaza o platforma de informatii utile in cercetare

Erawatch este noua sursa de informatii online ce are in vedere sistemele de cercetare si politicile publice ale UE, anunta un comunicat al Directoratului General pentru Comunicatii si Societatea Informationala din cadrul Comisiei Europene.

"Statisticile pe care le avem la ora actuala ne arata ca investitiile in cercetare au stagnat incepand cu 2005. Acest fapt arata importanta implementarii masurilor propuse de Comisie in documentul Strategii de crestere si de creare de locuri de munca realizat in anul 2005", a declarat Janez Potocnik, Comisar European pentru stiinta si Cercetare. Pentru a avea un Spatiu European al Cercetarii complet functional, comisarul considera ca "Erawatch va fi un serviciu extrem de valoros care va stimula cercetarea pe baza unor informatii solide si verificate", informeaza NewsIn.

Erawatch aduce in acelasi loc informatii exhaustive privind sistemele de cercetare din toate tarile membre, dar si din China, Statele Unite ale Americii si Japonia cu scopul de a asista institutiile europene sa dezvolte politici de cercetare mai eficiente.

Serviciul este adus la zi printr-o retea a organizatiilor nationale care colecteaza informatia utila pentru cercetare. Erawatch va fi totodata un serviciu condus, in practica, de utilizatori. Acestia pot accesa si modifica felul in care se descarca informatiile, dar vor aduce si comentariila informatia bruta prezentata in retea.



Citeste si