Clever Taxi sustine ca proiectul de Ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Dezvoltarii nu reflecta dorinta si nevoile reale din domeniul taximetriei, iar interzicerea aplicatiei Clever Taxi va afecta 800.000 de cetateni si 20.000 de soferi de taxi, potrivit unui comunicat de presa transmis marti.

"Consideram ca Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii taximetriei nu reflecta dorinta cetatenilor si a soferilor, iar totodata nici nu este aliniata normelor europene, raspunde doar cerintelor unei asociatii care se declara a fi reprezentativa”, se arata in comunicatul transmis de Clever Taxi.

“Clever Taxi raspunde zilnic nevoilor a peste 800.000 de cetateni din peste 20 de orase din Romania si ofera o modalitate de lucru moderna si eficienta pentru 20 000 de soferi. Oamenii si-au aratat constant sprijinul pentru aplicatia noastra, iar cel mai recent moment a fost acum 2 luni, cand peste 40.000 de oameni au semnat in primele 48 de ore petitia pentru Bucuresti Smart City. Ei isi doresc o solutie rapida si sigura de a gasi o masina, nu de a avea 10 aplicatii instalate in telefon sau de a astepta la un numar de dispecerat”, se mai arata in comunicat.

Clever sustine ca locul aplicatiilor agregatoare este in legea taximetriei, “dar cu o distinctie clara fata de dispecerate care functioneaza dupa un alt sistem”, intrucat aplicatia intra sub incidenta directivelor europene care definesc serviciile informatice de tip agregator/marketplace, distincte de aplicatiile proprii ale dispeceratelor.

Clever Taxi, aplicatie disponibila in Bucuresti si in alte 20 de orase din tara din anul 2012, sustine o dezbatere pe legea taximetriei, considerand ca este un proiect care trebuie dezbatut in Parlament, in comisiile specializate.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri