Dell, al doilea producator de computere personale la nivel mondial, a raportat astazi venituri in crestere pentru al treilea trimestru sau fiscal, acestea ridicandu-se la 14,4 miliarde de dolari. Profitul operational s-a ridicat la 824 milioane de dolari, castigurile pe actiune fiind de 0,30 dolari potrivit datelor comunicate de compania americana.

Rezultatele financiare ale Dell au fost influentate de sumele reduse cheltuite pentru rascumpararea de actiuni (aproximativ 335 milioane de dolari pentru 15 milioane de actiuni), acest proces fiind stopat la mijlocul lunii septembrie.

Veniturile obtinute pe segmentul de servere au crescut cu 12 procente pana la 1,5 miliarde de dolari, in timp ce segmentul desktop a inregistrat o scadere de cinci procente, veniturile fiiind de 4,7 milioane de dolari. Dell a fost detronat din clasamentul producatorilor de PC-uri de catre Hewlett-Packard (HP).

Aceasta rocada s-a produs in conditiile incetinirii cresterii pietei mondiale de profil, potrivit datelor publicate de doua institute de cercetare recunoscute international. In primul rand, datele oferite de compania de consultanta Garner subliniaza ca vanzarile HP au depasit cu 110.000 de unitati numarul de computere livrate de Dell. In al doilea rand, cunoscutul institut IDC arata un avans de aproximativ 28.000 de unitati.

Unitatile vandute de HP au crescut cu 6,7 procente in ultimele trei lui comparativ cu perioada similaraa a anului trecit, la 59,1 milioane de unitati. In acest momen, compania detine o cota de 17,2% pe piata mondiala de computere personale.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri