4 Octombrie 2012

Cofondator Microsoft: Windows 8 poate fi "debusolant si poate crea confuzie"



Cofondatorul Microsoft Paul Allen a numit Windows 8 ca fiind “debusolant” si “initial confuz”, dar a asigurat utilizatorii ca vor invata, in timp, sa aprecieze noul sistem de operare, scrie Computerworld.com.

Allen, care a cofondat Microsoft alaturi de Bill Gates in 1975, a parasit compania in 1983 dupa ce a fost diagnosticat cu boala Hodgkin.

Intr-un post pe blogul personal Allen a spus ca a rulat Windows 8 Release Preview atat pe un desktop traditional cat si pe o tableta Samsung 700T. Ultima, creata pentru Windows 7, a fost oferita de Microsoft in serii limitate dezvoltatorilor, designer-ilor sau analistilor pentru a ii convinge sa creeze software sau sa testeze in amanunt viitorul sistem de operare.

“M-am lovit de cativa factori debusolanti in Windows 8”, a scris Allen, spunand ca interfetele duale te pot face sa fii confuz.

Windows 8 a fost criticat deja de cateva luni pentru mai multe motive, dar principala este interfata dubla, “Modern” sau “Windows 8 style” (anterior numita “Metro), aceasta din urma avand un format minimalist.

Totodata poate fi confuz faptul ca nu sunt vizibile unele comenzi posibile pentru viitorul sistem de operare al Microsoft.



Citeste si