12 Septembrie 2012

Israelienii de la Ceragon au investit 1 mil. $ intr-un centru R&D din Bucuresti. Isi dubleaza angajatii



Compania israeliana Ceragon Networks, furnizor de echipamente de telecomunicatii, a deschis in aprilie un centru de cercetare si dezvoltare la Bucuresti, in prezent pentru acesta lucrand 16 angajati.

Investitia a fost de aproximativ un milion de dolari, iar centrul se afla in zona Pietei Victoria.

Conducerea companiei isi doreste ca pana la finalul anului sa dubleze numarul de angajati, centrul ajungand astfel la circa 30-35 de oameni. Angajatii din Romania vor lucra in special in zona de dezvoltare software, deci compania recruteaza ingineri software si specialisti in asigurarea calitatii.

Managementul companiei a luat decizia de a investi in Romania in a doua jumatate a anului trecut, tara noastra fiind pe o lista cu alte cinci tari, printre care China, India sau Ucraina.

“Am ales Romania pentru ca aici sunt ingineri talentati, echipele sunt eficiente, oamenii au abilitatea de a comunica, de a trece peste bariere transnationale. De asemenea, Bucurestiul este la doar doua ore si jumatate de zbor de Tel Aviv, deci apropierea de sediul central a fost un alt parametru foarte important”, a afirmat Ira Palti, presedinte si director general executiv al Ceragon Networks.

In prezent, in Romania compania lucreaza doar cu cativa operatori privati de mici dimensiuni, insa seful Ceragon vrea ca in unu, doi ani sa ajunga un jucator important pe piata locala de echipamente telecom.

Managerul nu a dorit sa precizeze daca in prezent Ceragon este in discutii cu vreunul dintre operatorii mari. Printre cei mai mari jucatori se numara Orange, Vodafone, Romtelecom, RCS&RDS, Cosmote, UPC si DCS.

El spera ca o parte din crestere va fi determinata de contracte de modernizare a retelei ori pentru trecerea la tehnologia 4G incheiate cu operatorii care vor castiga in urma licitatiei de spectru din aceasta toamna.

“Dupa ce licitatia se termina, tehnologia LTE va fi lansata rapid. Insa important este cand 7-10% dintre clientii operatorilor vor folosi aceasta tehnologie. Pentru ca nu sunt dispozitive inca”, a mai spus Palti.

Compania ofera solutii de backhaul wireless care permit operatorilor de telefonie mobila, precum si altor furnizori de servicii prin cablu/wireless sa livreze 2G/3G, 4G/LTE si alte servicii de banda larga.
Produsele si serviciile companiei sunt utilizate de mai mult de 430 de furnizori de servicii din peste 130 de tari. Furnizorul de echipamente are clienti precum Vodafone si T-Mobile.

De asemenea, printre competitorii Ceragon Networks se numara companii precum Ericsson, Huawei, ZTE sau Alcatel-Lucent.



Citeste si