Google poate incepe sa spere ca “ultima vendetta” a lui Steve Jobs nu va bantui compania ce detine cel mai mare motor de cautare din lume. Antipatia fostului sef Apple catre Google este prezenta in biografia autorizata a lui Walter Isaacson, disponibila pe piata, scrie presa internationala.

In biografie, Steve Jobs spune ca el considera ca Google a furat din iPhone pentru a construi multe dintre facilitatile disponibile in terminalele producatorilor rivali.

Este clar ca Jobs considera furtul un act de tradare de neiertat, fostul sef Apple fiind de altfel si mentorii co-fondatorilor Google, Larry Page si Sergey Brin.

Isaacson, autorul biografiei, a scris ca nu l-a vazut niciodata pe Jobs mai suparat decat atunci cand a adus in discutie compania concurenta, Google.

Dupa ce a categorisit Android ca fiind “o mare hotie”, Jobs a mai aruncat, in 2010, o serie de acuzatii care ar putea stirbi imaginea Google ca o companie inovatoare care a pornit intr-o cruciada pentru a face o lume mai buna.

“O sa investsc chiar si ultima mea gura de aer si o sa cheltuiesc pana la ultimul banut din cei 40 de miliarde din banca, pentru a indrepta aceasta nedreptate”, a spus Jobs lui Isaacson. “O sa distrug Android intrucat este un produs furat. O sa ajung pana la razboi termonuclear pe aceasta idee. Ei sunt speriati de moarte, deoarece stiu ca sunt vinovati”, sublinia Steve Jobs, citat de MSNBC.com.

1. Ce parere ai de inversunarea fondatorului Apple impotriva Google?




Android reprezinta una dintre principalele amenintari la adresa iPhone-ului. Desi terminalul Apple a avut un avans bun si inca atrage vanzari excelente, terminalele Android s-au vandut de doua ori mai bine in al doilea trimestru. Conform Gartner, cota de piata a Android a crescut de doua ori si jumatate in trimestrul mentionat, acoperind 43%. iPhone-ul a crescut de asemenea, dar doar pana la 18%, de la 14%.

Pe de alta parte, Steve Jobs a spus ca il admira pe Mark Zuckerberg pentru ca “nu a vandut ceea ce a creat”.

“Vorbim de retele sociale la plural, dar nu vad altceva decat Facebook pe piata”, a spus Jobs. “Il admir pe Zuckerberg. Il stiu destul de putin personal, dar il admir pentru ca nu a vandut, pentru ca vrea sa construiasca o companie solida”.

Steve Jobs a subliniat, referindu-se la Microsoft, ca cel mai mare producator de software din lume “nu a avut niciodata suflet; a fost o companie pur tehnologica, si nu le-a iesit. (just didn’t get it – in original). Google este la fel. Ei chiar nu inteleg”, scrie BusinessWeek.com.

Biografia se bazeaza pe o serie de peste 40 de interviuri. Fondatorul Apple a murit la varsta de 56 de ani. El a spus lui Isaacson ca uneori crede in Dumnezeu dar uneori simte ca sentimentul este mai mult ca un intrerupator “pornit-oprit”.

“Click, si esti dus”, a spus Jobs. “De aceea nu imi place sa pun butoane «on-off» pe device-uri Apple”.

Vezi un preview al cartii despre viata lui Steve Jobs pe canalul CBSNewsOnline, pe Youtube.

Puteti achizitiona cartea de pa Amazon.com, atat in versiune clasica cat si digitala.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri