Guvernul Statelor Unite a declansat miercuri o actiune in justitie prin care vrea sa blocheze preluarea T-Mobile USA de catre AT&T, pentru 39 miliarde de dolari, afirmand ca tranzactia ar "reduce substantial concurenta" pe piata retelelor wireless, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
In documentele depuse la un tribunal federal din Washington se solicita o declaratie potrivit careia achizitia T-Mobile, divizie a Deutsche Telekom, ar incalca legislatia antitrust din SUA.

Autoritatile statului cer totodata ca justitia sa blocheze orice demers de punere in practica a acordului.

"Eliminarea de pe piata a T-Mobile, ca firma independenta low-cost, ar inlatura o forta concurentiala semnificativa", se arata in reclamatie.

Daca autoritatile de reglementare vor respinge acordul, care ar crea cel mai mare operator wireless din SUA, AT&T va fi nevoita sa plateasca Deutsche Telekom 3 miliarde de dolari. In plus, AT&T va oferi T-Mobile spectrum wireless in unele regiuni si tarife reduse pentru apeluri in reteaua AT&T, pachetul total de compensatii urmand sa ajunga pana la sapte miliarde de dolari, a anuntat Deutsche Telekom in luna august.

Purtatori de cuvant ai Deutsche Telekom, ai AT&T si ai Departamentului de Justitie au refuzat sa comenteze, sau nu au fost disponibili.

Actiunile AT&T au scazut cu 3,4% in urma informatiilor, iar certificatele globale de depozit ale Deutsche Telekom cu pana la 6,4%.

Achizitia ar combina al doilea, respectiv al patrulea mare operator de telecomunicatii din SUA, pentru a forma un nou lider de piata, inaintea Verizon Wireless.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri