Compania de telefonie pe Internet Skype a anuntat ca va achizitiona GroupMe, un startup care ofera mesagerie text pentru grupuri de utilizatori precum si servicii de telefonie in sistem de conferinte pe mobile, scrie PCWorld.com.
Skype nu a facut public cat va plati pentru GroupMe, companie cu sediul in New York.

Inceput in 2010, GroupMe ofera aplicatia proprie pe Apple iPhone, BlackBerry precum si pe terminalele mobile ce ruleaza Android. Compania a lansat in iulie si o versiune a aplicatiei pentru Windows Phone 7. Un serviciu de SMS pentru utilizatorii fara smartphone-uri este de asemenea disponibila utilizatorilor din SUA.

GroupMe 3.0 permite de asemenea utilizatorilor sa clasifice userii in grupuri, sa le trimita mesaje, sa impartaseasca fotografii si sa puna intrebari de pe un website, fara sa downloadeze aplicatia.

Skype nu a precizat daca GroupMe va fi integrata in serviciile Skype sau va continua ca o companie separata.

Pentru gigantul telefoniei online, achizitia GroupMe va adauga abilitatea de a oferi mesaje pentru grupuri.

Microsoft a achizitionat Skype, in mai, pentru 8,5 miliarde dolari. Odata ce fuziunea se va incheia, Microsoft are de gand sa adauge Skype in device-urile Xbox si Kinect precum si in telefoanele Windows Phone.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri