20 Iulie 2011

Apple asteapta inca un trimestru excelent. Vezi estimarile de venituri si vanzari iPhone



Apple Inc. ar putea raporta rezultate excelente pe trimestrul trecut, propulsate de cererea puternica pentru iPhone si noul iPad2, scrie presa internationala.

Actiunile companiei au crescut luni cu 2,2% pana la recordul de 373,8 $/actiune, investitorii asteptand ca rezultatele companiei sa depaseasca estimarile analistilor pe trimestrul al treilea fiscal.

Investitorii spera la o crestere a veniturilor de 60% pentru trimestrul incheiat in iunie, dar cei mai multi vor fi interesati si de perspectivele companiei pentru a doua jumatate a anului calendaristic. Wall-Street mizeaza pe o crestere foarte mare, compania urmand sa lanseze un nou model de iPhone, best seller-ul gigantului american, telefon ce acopera 40% din veniturile companiei.

“Ne asteptam la cresterea valorii actiunilor intrucat in a doua jumatate a anului vor avea loc mai multe lansari hardware, la care se adauga perioada de incepere a anului scolar si a vanzarilor de final de an”, spune Collin Gillis, analist al BGC.

Apple a vandut undeva intre 17 si 18 milioane iPhone-uri pe parcursul trimestrului anterior si circa 8 milioane de iPad-uri, conform analistilor. Veniturile companiei s-ar putea ridica la circa 24,9 mld. $.

Vizitati Wall-Street.ro pentru a afla, in curand, rezultatele financiare ale gigantului Apple.



Citeste si