29 Iunie 2011

Agentia Moody's a retras ratingul RCS & RDS



Moody's a retras ratingul de credit "Ba3" acordat RCS&RDS "din motive proprii de business", care nu au legatura cu acuratetea informatiilor furnizate de companie sau cu alti factori privitor la situatia emitentului, scrie Mediafax.

Agentia de evaluare financiara noteaza ca a retras ratingul companiei din motive de business, indicand politica de retragere a ratingului de pe site-ul institutiei.

Potrivit Moody's, in unele circumstante, "agentia va retrage ratingul unui emitent sau unei creante din motive care nu au legatura cu acuratetea informatiilor furnizate de acesta, cu falimentul, restructurarea sau reorganizarea".

Moody's a atribuit in februarie 2010 companiei RCS&RDS ratingul "Ba3" si a modificat perspectiva de la stabila la negativa in ianuarie 2011.
RCS&RDS a incheiat anul trecut pe pierdere, dupa ce in 2009 a consemnat un castig net de 211,83 milioane de lei.

Cu o retea care acopera peste 200 de orase, RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si prin satelit, telefonie fixa si mobila. Principalii concurenti sunt UPC si Romtelecom pe zona serviciilor de telefonie fixa, internet si televiziune prin cablu si satelit.

Potrivit unor surse, grupul RCS&RDS, controlat de catre omul de afaceri Zoltan Teszari, este interesat sa preia UPC.

RCS&RDS si-a inceput activitatea in urma cu 15 ani si este prezent si pe pietele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia, Croatia si Serbia.



Citeste si