Reid Hoffman, fondatorul retelei sociale de business LinkedIn, impreuna cu primii trei investitori in companie vor cumula, impreuna, 2,5 miliarde de dolari, ca urmare a ofertei publice initiale ce are loc joi, la New York Stock Exchange, scrie Bloomberg.
Investitorii au injectat in LinkedIn mai mult de 100 milioane de dolari incepand din 2003 pana in prezent.

LinkedIn, prima retea sociala ce se listeaza la bursa, vinde joi o actiune contra 45 de dolari, evaluand compania la 4,25 mld. $.

LinkedIn era evaluata la 15 milioane de dolari cand fondul Sequoia a investit primii bani in companie, in 2003.

Profitul fondului de investitii este de peste 280 de ori mai mare decat suma investita de companie. Sequoia detine 21% din LinkedIn si va fi cel mai mare castigator din listarea la bursa a retelei sociale de business.

LinkedIn incepe tranzactionarea joi, sub simbolul LNKD. Sumele atrase in urma listarii vor fi folosite pentru extinderea business-ului, urmand a asista la posibile achizitii de companii din domeniul tehnologic.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri