23 Februarie 2011

Ce planuri au ungurii de la CIG Pannonia pe piata romaneasca de asigurari



CIG Pannonia Asigurari de Viata a subscris prime de aproximativ un milion de euro in 2010 si estimeaza pentru acest an o crestere de 10-20%, pe fondul extinderii retelei de unitati teritoriale si diversificarea canalelor de vanzari, a declarat directorul de vanzari al asiguratorului, Elena Tutunaru.

"Obiectivele noastre in acest an sunt cresterea notorietatii brandului CIG Romania, extinderea retelei de unitati teritoriale, pregatirea agentilor de vanzari si dezvoltarea unui portofoliu de produse atractiv atat pentru clienti, cat si fortei de vanzari. De asemenea, urmarim diversificarea canalelor de vanzari prin incheierea de parteneriate cu brokeri si banci. De la inceputul anului au fost deschise 16 agentii si pana in decembrie 2011 vom ajunge la 24. Rezultatele acestor eforturi se vor vedea in partea a doua a anului", a spus Tutunaru, potrivit Mediafax.

CIG Pannonia Asigurari de Viata si-a lansat operatiunile in Romania in octombrie 2009 si activeaza ca sucursala a CIG Ungaria (Central European Insurance Group), in baza dreptului de stabilire, exclusiv pe segmentul asigurarilor de viata.

In 2009, subscrierile societatii au insumat 905.668 lei, potrivit datelor din raportul anual al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sub nivelul estimat de 1,8 milioane de euro. Pentru 2010, conducerea asiguratorului a previzionat subscrieri de sase milioane de euro.

Grupul CIG a fost infiintat in Ungaria in primavara anului 2008 si a reusit ca in primul an de activitate sa devina lider pe segmentul asigurarilor de tip unit-linked (cu componenta investitionala) din tara vecina. Actiunile CIG Pannonia au fost inscrise la Bursa de la Budapesta din noiembrie 2010.

Portofoliul CIG Pannonia Asiguraril de Viata include politele Optim (asigurare unit-linked, lansata in 2009) si Benefit, disponibila din luna ianuarie a acestui an.

Asigurarea de viata Optim permite efectuarea de investitii in opt fonduri, cu plasamente in China, India sau intr-un fond al lui Warren Buffet.
Benefit este o asigurare mixta de viata, care acopera atat riscul de deces al asiguratului, cat si riscul de supravietuire. In varianta extinsa a politei sunt incluse clauza de afectiuni grave, care ofera protectie finaciara pentru 25 de boli grave sau interventii chirurgicale majore, dar si clauza de invaliditate totala permanenta ca urmare a unui accident.

"Avantajul politei consta, in principal, in flexibilitatea sumei asigurate, care poate fi diferita in caz de deces sau de supravietuire. De asemenea, asigurarea mixta de viata Benefit acopera si alte tipuri de riscuri, cum sunt bolile grave si invaliditatea permanenta totala, dar ofera si posibilitatea de a adauga asigurarii principale patru pachete de accident, inclusiv spitalizarea, interventii chirurgicale, invaliditate partiala sau totala permanenta si deces in urma unui accident", a declarat directorul general al CIG Pannonia Asigurari de Viata, Istvan Kadar.

Pentru acest tip de asigurare, varsta de intrare in asigurare este de minim 14 ani si maxim 65 de ani. Asigurarea poate fi utilizata si ca instrument de economisire, produsul incluzand o componenta de investitie a excedentului, care este plasat in diferite fonduri, administrate de Concorde, Credit Suisse si Pioneer Investments.

O cota de 90% din valoarea excedentului de dobanda obtinut din investirea rezervei politei, este alocat politei sub forma de participare la profit si este reinvestit odata cu rezerva politei, astfel incat valoarea participarii la profit se majoreaza in fiecare an.

Kadar a anuntat ca, in aprilie, CIG Pannonia va lansa o noua polita de asigurare de viata.

In primele noua luni ale anului 2010, asigurarile de viata au crescut cu 2,9%, la 1,22 miliarde de lei, potrivit datelor CSA.



Citeste si