Omniasig Vienna Insurance Group a inregistrat in primele noua luni ale acestui an un volum al primelor brute subscrise mai mic cu 15,68% in valoare, pana la suma de 723,39 milioane de lei, a anuntat compania.
„Scaderea inregistrata vine in urma efectelor directe pe care criza financiara globala le are asupra tuturor segmentelor economiei in Romania. Totodata, compania a inregistrat in primele trei trimestre din 2010 un profit brut de 21,38 milioane de lei, conform standardelor IFRS”, se arata in comunicatul Omniasig.

Valoarea totala a daunelor platite de companie in perioada de analiza fost de 512,83 milioane de lei.

Asigurarile auto detin in continuare ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, respectiv 74%. Asigurarile Casco au inregistrat o valoare de 353,44 milioane de lei, ceea ce reprezinta o scadere de 26,80% fata de primele noua luni ale anului 2009. Pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto obligatorie (RCA), valoarea primelor brute subscrise a fost de 180,32 milioane de lei, cu 16,64% mai putin decat in aceeasi perioada a anului precedent. Valoarea daunelor platite pe aceste segmente a fost de: 345,85 milioane de lei la Casco si de 140,30 milioane de lei la RCA.

La asigurarile de tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale), Omniasig a inregistrat o crestere de 23,49% a valorii primelor brute subscrise, ajungand la un volum total de 139,03 milioane ron.

Si segmentul Asigurarilor de raspundere civila generala a continuat sa creasca, acesta atingand o valoare a primelor brute subscrise de 16,72 milioane de lei, o valoare cu 27,55% mai mare fata de cea inregistrata in aceeasi perioada a anului 2009.

De asemenea, linia Asigurarilor de bunuri in tranzit isi mentine ritmul de crestere, inregistrand o valoare a primelor brute subscrise de 9,11 milioane de lei, cu 20,69% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri