Societatea BCR Pensii si-a majorat capitalul social cu 3,8 milioane de lei, la valoarea de 182,8 milioane de lei, printr-o hotarare unanima a actionarilor societatii, se arata in Monitorul Oficial.
Initial valoarea capitalului social al societatii BCR Pensii era de 179 de milioane de lei.

Majorarea capitalului BCR Pensii, societate de administrare a fodnurilor de pensii private SA cu 3,8 milioane de lei, a fost realizata printr-o emisiune de actiuni noi, in numar de 380 de mii si avand o valoare nominala de 10 lei.

Actiunile au fost acceptate spre a fi subscrise de catre actionarul majoritar BCR, prin renuntare expresa la beneficiul termenului acordat de societate in scopul exercitarii dreptului legal de preferinta. Plata noilor actiuni urmeaza a fi facuta de actionarul BCR in intregime in numerar, la valoarea nominala de 10 lei pe actiune la data subscrierii.

Suma cu care se majoreaza capitalul social al BCR Pensii urmeaza a fi folosita exclusiv pentru activitatea de administrare de pensii private obligatorii - Pilonul II.

Actionarii companiei sunt BCR SA, cu peste 99% din actiuni, si Gabriel Zbarcea, avand mai putin de 1%.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri