Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu peste 40 de procente, iar in valoare absoluta cu 27,8 milioane de lei, prin incorporarea a circa 94% din profitul net obtinut anul trecut, a anuntat compania.
Astfel, valoarea capitalului social al companiei a crescut de la nivelul de 66,6 miloane lei, la 94,4 milioane lei, operatiunea fiind inregistrata la Registrul Comertului, iar anterior aprobata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Majorarea capitalului social s-a efectuat prin incorporarea a circa 94% din suma reprezentand profitul net obtinut de Allianz-tiriac Asigurari in anul trecut.

Conform bilantului contabil incheiat la data de 31.12.2009, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in anul financiar 2009 un profit net de peste 29,6 milioane lei, iar cea mai mare parte din aceasta suma a fost pastrata in conturile societatii de asigurari - prin incorporarea in capitalul social al companiei a circa 27,8 milioane lei - in vederea sustinerii planurilor de dezvoltare.

Prin aceasta politica societatea urmareste sa-si intareasca in mod constant pozitia financiara, prin crearea unei baze solide a capitalurilor. In ultimii cinci ani, capitalurile proprii ale societatii s-au multiplicat de aproape 5 ori, de la o valoare de 111 milioane de lei (la sfarsitul lui 2004), la 537 milioane de lei (valoare inregistrata la 31.12.2009).

Structura actionariatului Allianz-³iriac Asigurari nu a suferit nici o modificare in urma majorarii efectuate, actionarii semnificativi fiind: Allianz New Europe Holding GmbH, cu o cota de participare la capitalul social de 52,16% si Vesanio Trading Ltd., cu o cota de participare de 44,48% la capitalul social.

Compania Allianz-Tiriac Asigurari a avut o cota de piata de aproximativ 15 procente anul trecut, aferente veniturilor din prime de 1,3 miliarde de lei si opereaza pe ambele segmente de asigurari pe piata locala - generale si de viata.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri