26 August 2010

Libra Bank si-a facut departament pentru consilierea medicilor care vor fonduri europene



Libra Bank vrea sa faciliteze accesul intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul medical spre accesarea fondurilor europene. Banca a infiintat un departament special de consilieri dedicat medicilor ce doresc sa acceseze fonduri europene.

Libra Bank este prima banca din Romania care infiinteaza un departament special dedicat medicilor ce doresc sa acceseze fonduri europene, in cadrul caruia experti ai bancii ofera atat servicii de consultanta in intocmirea documentatiei necesare cat si suport pe partea de co-finantare. Ca noutate, medicii beneficiaza acum de sprijin integral in intocmirea dosarului de la momentul aplicarii pana la finalizarea proiectului.

“In calitate de partener confirmat al sectorului medical, dorim sa ii asiguram pe medici ca intelegem foarte bine aceste nevoile financiare specifice pe care le au si suntem aici pentru a-i ajuta sa gaseasca cele mai avantajoase solutii prin care sa-si poata dezvolta activitatea in conditii optime. Stim cat de importanta este faza de demarare a unui proiect pentru accesarea fondurilor europene si cate intrebari apar pe parcurs, in special in conditiile existentei unei legislatii si unor proceduri extrem de specifice; de aceea, prin consultantii nostri dedicati, oferim consiliere de specialitate pe tot parcursul implementarii proiectului – de la faza de idee de proiect pana la aprobarea dosarului de catre Autoritatea de Management”, a declarat Elena Ionescu, director in cadrul diviziei de Finantare si Managementul Portofoliului de Clienti al Libra Bank.

Referitor la partea de co-finantare pentru accesarea fondurilor structurale, Libra Bank acopera aceasta nevoie prin acordarea de credite pentru activitatea curenta sau credite de investii pe maxim 25 de ani pentru asigurarea implementarii proiectului.

Pentru a creste accesul potentialilor beneficiari la fondurile structurale, valoarea maxima a limitei de creditare poate ajunge pana la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente contributiei proprii, respectiv din valoarea finantarii obtinute de la Uniunea Europeana, atat pentru creditul de investitie cat si pentru cel de sustinere.

“Acest lucru este foarte important pentru continuitatea implementarii proiectului pentru ca astfel se evita situatia dificila in care proiectul este aprobat, comisionul a fost platit firmei de consultanta, dar nu se poate implementa proiectul pentru ca nu exista co-finantare” a completat Elena Ionescu.

In vederea asigurarii unei intelegeri cat mai bune a pasilor si procedurilor din cadrul acestor proiecte, Libra Bank organizeaza periodic sesiuni de training gratuite destinate reprezentantilor sectorului medical in cadrul carora acestia primesc toate informatiile necesare referitoare la modalitati de obtinere a fondurilor nerambusabile.



Citeste si