Miscarile recente ale cursului valutar au atras atentia tuturor. Putem considera ca am asistat la o mica isterie, mai ales in conditiile in care au reaparut scenariile in care euro ar urma sa ajunga la 5 sau chiar 6 lei. Sau chiar mai mult.
Contextul economic international s-a schimbat, sentimentul este mai negativ acum decat era in urma cu 6 luni. Dupa cateva trimestre in care economiile globale au dat semne de revenire, sustinute in principal de programele de stimulare bazate pe bani publici, au inceput sa apara semnale ca scenariul unei reveniri economice in forma de W ramane inca posibil.

La finalul lui 2009 problemele financiare ale statului grec au atras atentia asupra situatiei fragile in care se afla anumite state din zona euro precum Spania, Portugalia, Irlanda, analistii fiind ingrijorati de posibilitatea crearii unui efect de domino, care sa duca la o contagiune a crizei datoriilor.

Statele europene au inceput deja sa anunte rand pe rand programe de austeritate care vizeaza reducerea deficitelor bugetare prin restrangerea cheltuielilor. Acest lucru cu siguranta va crea o presiune negativa pe cresterea economica in zona euro, care si asa s-a situat putin peste 0 in primul trimestru din 2010. Cu alte cuvinte, zona euro nu arata foarte bine iar previziunile nu sunt dintre cele mai optimiste. Mai mult decat atat, este ingrijorator ca si in alte economii precum cea chineza sau americana care reprezinta motoare ale economiei globale, apar semnale de incetinire.

In acest context extern defavorabil, situatia interna nu face altceva decat sa puna si mai multa presiune pe economia romaneasca si implicit pe leu: Guvernul nu a reusit sa impuna niste masuri prin care sa echilibreze deficitul bugetar dar mai mult decat atat, sa initieze un proces de stimulare a economiei. Masurile de austeritate luate din dorinta reducerii deficitului bugetar isi vor pune amprenta asupra evolutiei economice.

Intr-un asemenea tablou macroeconomic extern si intern- euro a castigat rapid teren in fata leului, atingand in date de 28 iunie valori de peste 4.3700, pentru ca apoi sa se corecteze pana spre 4.22. in data de 09 iulie Trebuie sa avem in vedere si faptul ca este posibil ca Banca Nationala a Romaniei sa nu agreeze o depreciere a leului peste un anumit nivel de la care stabilitatea sistemului bancar romanesc sa fie pus in pericol.

Evolutia cursului de schimb afecteaza viata fiecaruia dintre noi, mai mult sau mai putin. Cum poti gestiona acest impact? Persoanele care au credite in valuta pot opta pentru operatiuni de acoperire a riscului valutar prin asa numitele operatiuni hedging. Cei care au un apetit la risc mai ridicat si doresc sa profite de oscilatiile cursului, pot incerca sa obtina profit prin operatiuni speculative. In functie de nevoia pe care o ai, Deltastock iti poate oferi solutia optima pentru tine.

Printr-un cont real de tranzactionare la Deltastock poti accesa pietele financiare internationale-vei avea oportunitatea de a tranzactiona CFD-uri pe 72 de perechi valutare(inclusiv EUR/RON, USD/RON, CHF/RON), aur si argint, indici bursieri si actiuni, marfuri si petrol futures din peste 20 de burse si piete financiare din Europa, America de Nord, Asia si Australia.

Doar deschizand un cont la Deltastock vei avea sansa sa tranzactionezi direct cu cei mai mari brokeri din lume: FXCM, Interactive Brokers si Deutsche Bank.

O dovada a profesionalismului si a conditiilor competitive oferite de Deltastock o reprezinta decizia SSIF Carpatica Invest de a demara un parteneriat prin care sa ofere clientilor sai acces la pietele internationale prin Deltastock.

Acum poate fi cel mai bun moment de a intra in lumea investitiilor financiare: doar pana in data de 31 august poti beneficia de un bonus de 100% aplicat primei depuneri.

Acest material nu reprezinta un sfat de investitii. Tranzactionarea in marja implica un nivel ridicat de risc.



Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri