24 Iunie 2009

Garanti Bank marseaza pe IMM-uri si profesiuni liberale



Garanti Bank, un jucator de mici dimensiuni care incearca sa castige teren pe piata, a lansat noua gama de produse si servicii pentru intreprinderile mici si mijlocii ce cuprinde cinci tipuri de produse si servicii: credite IMM, credite pentru profesiuni liberale, pachete de produse pentru IMM, linia de credit POS si Garanti Online – Internet Banking.
Principalele modificari aduse gamei oferite pana in prezent tin de structura garantiilor, limita de suma pana la care nu sunt necesare garantii materiale, nivelul comisioanelor si planul de rambursare.

Creditele pentru IMM au o structura flexibila a garantiilor solicitate, acestea putand fi cesiuni de creante, depozite bancare, gajuri, ipoteci, garantii FNGCIMM sau EximBank. Acestea din urma permit accesul la finantare si acelor companii care nu dispun de garantii materiale.

Practicantii profesiunilor liberale au acum solutii personalizate de finantare, putand accesa pana la 15.000 de euro fara garantii materiale pentru un credit pentru activitatea curenta si pana la 90% din valoarea de achizitie a echipamentelor sau spatiilor de lucru, in cazul unui credit destinat investitiilor. Perioada de finantare pentru creditele de investitii poate ajunge pana la 30 de ani.

Cele trei pachete de produse si servicii: Cash & Keep, Take & Share si Cash & Take combina beneficii precum dobanzi preferentiale pentru depozite, comisioane cu 50% mai mici pentru operatiunile efectuate prin Garanti Online – internet banking, posibilitatea accesarii unor facilitati de credit fara garantii materiale.

Linia de credit POS este un produs care se adreseaza intreprinderilor mici si mijlocii care utilizeaza terminalele POS ale GarantiBank de cel putin 3 luni. Aceasta linie de credit poate fi acordata in limita a 80% din media cifrei de afaceri rulate prin contul de POS GarantiBank.

Garanti Online este pus la dispozitia IMM-urilor fara ca acestea sa plateasca taxa de activare, taxa lunara sau dispozitivul de logare si garantia corespunzatoare acestuia. Comisioanele sunt cu 50% mai mici fata de cele percepute pentru aceleasi operatiuni la ghiseul bancii. Pe langa operatiunile clasice de transfer, Garanti Online permite efectuarea platii salariilor prin meniul Salary Payment, efectuarea de plati in valuta, constituirea de depozite sau transmiterea extrasului de cont prin e-mail cu sau fara semnatura digitala.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International NV, cu sediul la Amsterdam, detinuta la randul sau in totalitate de Garanti Turcia. In Romania, GarantiBank are 49 de agentii, dintre care 19 in Bucuresti.




Citeste si