4 Noiembrie 2008

Banca Italo Romena a lansat un serviciu pentru acceptarea de carduri Visa prin POS-uri

Banca Italo Romena a anuntat lansarea serviciului de acceptare de carduri prin intermediul POS-urilor compatibile tehnologiei cip, dand astfel comerciantilor din Romania posibilitatea de a accepta carduri Visa ca mijloc de plata.

Noua tehnologie, care presupune stocarea datelor pe cip, este mult mai sigura.

"Tranzitia catre tehnologii mai sofisticate si mai sigure, printre care implementarea tehnologiei bazate pe cip stimuleaza utilizarea tot mai frecventa a cardurilor la comercianti. De altfel, anul 2007 a marcat o crestere semnificativa a numarului tranzactiilor derulate la comercianti, respectiv cu 67% pentru cardurile VISA, in comparatie cu 2006", a declarat directorul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu.

Banca Italo Romena a lansat 5 tipuri de carduri sub marca Visa inca din anul 2004 si ofera segmentului de retail atat carduri de debit, cat si carduri de credit, iar segmentului de clienti corporate, carduri Business.
Din anul 2006, toate ATM-urile din reteaua proprie - instalate in cele 16 agentii ale bancii Italo Romena - accepta carduri care incorporeaza tehnologia bazata pe cip.

Banca Italo Romena SpA, infiintata in anul 1980 ca un prim joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar, a fost achizitionata in anul 2000 de catre Veneto Banca oferind servicii financiar bancare pentru numerosii oameni de afaceri italieni care au delocalizat activitatile lor productive.

Banca Italo Romena are sediul central si Directia Generala la Treviso si agentii la: Alba-Iulia, Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara. Planul de dezvoltare stabilit de grup prevede ca Banca Italo Romena sa se extindain 2008 la 20 de agentii in principalele orase din Romania.

In Europa, sunt peste 360 milioane carduri Visa de debit, credit si business. Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.600 banci membre din Europa - care a fost incorporata in iulie 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua corporatie globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.



Citeste si