20 Iunie 2005. Bursa a intrat pe deplin in vacanta. Cu un volum de doar 58 miliarde lei, nu mai este nici un dubiu ca actorii pietei (cumparatori si vanzatori) si-au retras ordinele.

21 Iunie. Profiturile raportate de SIF-uri, aferente primelor cinci luni sunt in crestere, semn ca au inceput sa le intre in conturi dividendele de la banci (BCR si BRD). Profiturile pe actiune (EPS - Earn Per Share) corespunzatoare primelor cinci luni sunt: 534 la SIF1, 953 SIF2, 392 SIF3 si 636 la SIF5. Rezultatul de exceptie obtinut de SIF2 se datoreaza vanzarii pachetului de actiuni detinut la Cometex Suceava (COXE). SIF2 a obtinut numai in luna mai un profit net de 434 miliarde lei, adica 837 lei pe actiune, consecinta asupra valorii VANU fiind cresterea fata de luna anterioara cu 7,4%, de la 11.792 la 12.667.

22 Iunie. Lichiditate in crestere: 139 miliarde, insa pe fondul unor evolutii modeste la nivelul cotatiilor. O tranzactie mare in piata Regular a avut loc pe titlurile Compa (CMP), fiind transferate 3.386.500 de actiuni la un pret de 17.500. Pachetul reprezinta 4,7% din capitalul companiei, insa actorii din spatele tranzactiei nu se cunosc inca.

23 Iunie. Record negativ in privinta volumului: 55 miliarde lei. Indicii au fost pe plus, dar volatilitatea a fost la fel de mica precum ieri. Evolutia modesta din ultima perioada, desi poate dezamageste o parte din investitori, se poate dovedi a fi salvatoare pentru evolutia pe termen mediu a pietei de capital din Romania. Lichiditatea extrem de redusa din ultimele luni nu face altceva decat sa scada media volumului zilnic. O cifra de 240 miliarde (volum mediu tranzactionat intr-o zi pe bursa) ar conduce la o viteza de rotatie a free float-ului (actiunile libere) total din piata de 100% (indicand un grad ridicat de speculatie a pietei), fenomen ce ar fi adus corectii serioase, de natura sa reajusteze acest indicator in urmatorul an.

24 Iunie. Oferta primara initiala (OPI) lansata de Flamingo International s-a dovedit a fi un real succes: a fost suprasubscrisa de trei ori.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri