Banca specializata in finantari publice Dexia Kommunalkredit (Dexia-Kom) a anuntat semnarea unui contract de credit in valoare de 26,35 milioane euro cu Primaria Municipiului Oradea pentru cumpararea a zece garnituri de tramvaie destinate transportului public de calatori.
Creditul este contractat pe o perioada de 13 ani, cu o perioada de gratie de trei ani, se arata in comunicatul de presa transmis de institutia de creditare.

Dexia-Kom a fost selectata in cadrul unei proceduri de achizitie publica la care au mai participat, in calitate de ofertanti, Banca Comerciala Romana si BRD SocGen.

"Tramvaiele ULF achizitionate sunt cele mai moderne utilaje produse in prezent de Siemens, model care circula si pe strazile din Viena. Pentru Oradea, achizitia celor zece tramvaie este prima etapa in cadrul unui proiect amplu de modernizare a serviciului de transport public de calatori. Pentru realizarea acestui proiect vor fi accesate inclusiv fonduri structurale, prin Programul Operational Regional", a declarat Primarul Municipiului Oradea, Mihai Groza.

Cele zece tramvaie Siemens ULF (Ultra Low Floor) vor intra in patrimoniul Regiei Autonome Oradea Transport Local (OTL). Primul tramvai va fi livrat in aprilie, acesta fiind urmat de alte cinci tramvaie pana la sfarsitul lui 2008. Urmatoarele vor fi livrate pana in mai 2009. Tramvaiele vor fi echipate cu aer conditionat, au podeaua joasa si faciliteaza accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii, se mai spune in comunicat.

"Aceasta tranzactie este foarte importanta pentru banca, deoarece reprezinta un prim pas spre un parteneriat pe termen lung cu un oras cu o situatie financiara solida si cu perspective de dezvoltare foarte bune", considera vicepresedintele Dexia Kommunalkredit Bank AG, Pascal Becker.

Reprezentantul Dexia a mai spus ca piata romaneasca ramane un punct strategic in dezvoltarea in centrul si estul Europei. Astfel, in ciuda crizei de lichiditati la nivel mondial de pe pietele financiare, Dexia va continua sa acorde finantari in Romania administratiilor publice locale, dar si unor noi segmente cum ar fi cel al utilitatilor, in special, companii de apa si energie.

Banca Dexia-Kom, cu sediul la Viena, este un joint-venture intre Dexia Credit Local (lider mondial in finantarea sectorului public) si Kommunalkredit (liderii in domeniul finantarii sectorului public in Austria) si este o banca specializata in finantarea pe termen lung a sectorului public. Dexia-Kom a deschis un birou de afaceri in Bucuresti care desfasoara activitati de identificare de oportunitati de finantare a sectorului public.

In urmatorii ani, Dexia Kommunalkredit Bank intentioneaza sa fie printre primii jucatori de pe piata finantarilor publice in
Europa Centrala si de Est. Pana la sfarsitul lui 2007, Dexia-Kom a acordat imprumuturi in valoare totala de 700 milioane euro pe piata romaneasca, tragerile efective din aceste credite ajungand la 450 milioane euro.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri