Banca Comerciala Romana (BCR) acorda, de la inceputul lunii ianuarie, trei variante de imprumuturi pentru investitii imobiliare, pentru care gradul de indatorare poate ajunge la 65%, iar avansul minim poate fi de 25%, 5% sau chiar 0% din valoarea investitiei.
Prima varianta de creditare este fara avans si prevede o dobanda cu 0,4 puncte procentuale peste dobanda standard practicata in mod curent de banca pentru imprumuturi de acest gen. Clientii trebuie sa fie rezidenti in Romania si sa aiba un istoric de plata bun. Creditul cu destinatie de achizitionare imobile sau terenuri intravilane nu poate depasi 300.000 euro si poate fi acordat pentru cel mult 25 de ani.

A doua varianta de creditare pentru investitii imobiliare prevede un avans de cel putin 5% din valoarea investitiei si o dobanda cu 0,2 puncte procentuale mai mare decat dobanda standard practicata de BCRs pentru imprumuturi de acest gen. Suma maxima care poate fi imprumutata este de 400.000 euro pentru cel mult 30 de ani.

Ultimul tip de credit prevede un avans de cel putin 25% si dobanda standard practicata de banca. Clientii care opteaza pentru aceasta varianta pot fi atat rezidenti, cat si nerezidenti si nu au prevazuta o suma maxima ce poate fi imprumutata. Perioada maxima pentru care se acorda imprumutul este de 30 ani. Imprumutul poate fi folosit pentru achizitii de imobile, de terenuri intravilane sau construirii de imobile.

Veniturile eligibile ale clientilor si familiei acestora luate in considerare de catre BCR sunt toate veniturile dovedite prin documente legale. Pentru calculul capacitatii de rambursare, banca poate lua in considerare veniturile a pana la patru coplatitori, care trebuie sa locuiasca impreuna cu solicitantul.

Pentru imprumuturile garantate cu garantii reale, banca poate accepta si patru coplatitori externi (care nu locuiesc impreuna cu solicitantul).

Garantia pentru creditele de investitii imobiliare poate fi constituita din ipoteci asupra imobilului care face obiectul creditului si/sau asupra unui alt imobil, precum si, daca este cazul, ipoteca asupra bunului viitor la constructia de catre clientii BCR a viitoarelor locuinte.

BCR a mai anuntat ca renunta la acoperirea cu garantii a creditului imobiliar in proportie de 133% si stabileste ca, in cazul creditelor de consum, gradul de acoperire cu garantii poate varia intre zero si 100%, iar in cazul imprumuturilor pentru investitii imobiliare, banca accepta o acoperire de cel putin 100%.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza, in prezent, active de peste 16,5 miliarde euro. Banca are 562 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are o retea de peste 1.400 de bancomate (ATM) si 12.000 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri