25 Iulie 2007

Raiffeisen Bank ofera credite mai flexibile clientilor IMM

- Raiffeisen Bank a extins de la 10 la 15 ani perioada maxima de rambursare a creditelor imobiliare dedicate intreprinderilor mici si mijlocii cu cifra de afaceri cuprinsa intre 1-5 milioane de euro. Creditul imobiliar poate fi folosit pentru achizitia, renovarea, extinderea sau reconstructia de imobile utilizate in activitatea de baza a IMM-urilor. Contributia minima a clientului a fost redusa de la 20% la 15% din valoarea totala a investitiei (avansul poate fi stabilit in functie de proiectul finantat). Creditul poate fi rambursat in rate lunare egale si beneficiaza de perioada de gratie de pana la 6 luni in cazul extinderii imobilului.

Incepand cu jumatatea lunii iulie, Creditul Capital ofera IMM–urilor cu cifra de afaceri intre 1 si 5 milioane de euro, optiunea „Top UP”, prin care clientii pot beneficia de sume mai mari, fara documentatie suplimentara. Astfel, dupa utilizarea partiala a sumei acordate drept credit pentru capital de lucru, clientul poate solicita sa fie refinantat cu suma deja cheltuita, reintregind astfel limita aprobata initial. Reintregirea limitei se poate realiza dupa rambursarea a sase rate lunare sau doua rate trimestriale de la acordarea sau reacordarea precedenta.

Creditul Capital este destinat pentru acoperirea nevoii de finantare pe termen scurt si este acordat pe o perioada de maxim doi ani. Optiunea „Top UP” ofera intreprinderilor mici si mijlocii acces rapid la o finantare suplimentara, clientii economisind timpul si resursele aferente inregistrarii de garantii, banca folosind garantia constituita deja.

„Produsele pe care Raiffeisen Bank le pune la dispozitia intreprinderilor mici si mijlocii sunt adaptate in permanenta solicitarilor si nevoilor in continua schimbare ale firmelor. Astfel, expertii nostri in acest domeniu organizeaza ateliere de lucru cu clientii IMM pentru a identifica impreuna solutiile de finantare cele mai potrivite pentru proiectele initiate de firme”, a declarat Alexandru Ciobanu, directorul sectorului IMM din Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank are solutii complete de produse si servicii pentru IMM, precum si experti in domeniu - peste 300 de persoane dedicate segmentului IMM in cele peste 350 de unitati ale bancii.



Citeste si