Revolut, compania fintech din Regatul Unit a devenit membru al Camerei de Comerț Româno-Britanice (BRCC). BRCC este principala asociație din domeniul afacerilor care reprezintă interesele bilaterale și de investiții între Regatul Unit și România.

Revolut s-a alăturat acestui organism reprezentativ în domeniul afacerilor pentru a marca cei șase ani de când a început să activeze pe piața locală, timp în care a devenit unul dintre fintech-urile cu poziție de lider în România. Revolut, care activează ca o bancă 100% digitală în România, se bucură de o mare popularitate printre consumatorii din această piață, unde are o rată de adopție de 43% în rândul populației active, la vârsta angajării (15-64 de ani).

În calitate de membru al BRCC, Revolut va avea posibilitatea de a identifica noi oportunități de afaceri în rândul afacerilor de diverse dimensiuni prin produsele Revolut Business, dovedind, în același timp, angajamentul de a contribui în calitate de furnizor de servicii financiar-bancare, angajator și participant important la incluziunea financiară a consumatorilor români.

„Fondată în urmă cu nouă ani în Londra, compania britanică Revolut scrie zi de zi o poveste de succes în România, unde a devenit un brand îndrăgit de milioane de clienți, în domeniul serviciilor financiar-bancare. Încă de la intrarea sa pe piața locală, Revolut a fost primit de clienții români cu simpatie. Prin inovație și preocupare față de experiența clientului, am reușit să construim un pod între Regatul Unit și România. Revolut susține legăturile strânse dintre sutele de mii de români care muncesc și trăiesc în regatul unit și familiile lor rămase în țară. Mulțumită tehnologiei noastre, transferurile internaționale de fonduri se pot face acum mai repede, mai sigur și la prețuri mult mai accesibile”, a declarat Gabriela Simion, General Manager Revolut Bank UAB Branch în România.

Revolut își deschide acest an o sucursală în România: e pe locul doi ca număr de clienți după Banca Transilvania

În ceea ce privește încadrarea Revolut în peisajul bancar românesc, banca vizează să intre în top 10 ca nivel de active. Ca număr de clienți, Revolut este pe locul doi în România, după Banca Transilvania, însumând peste 3.700.000 de utilizatori.

Revolut va deschide o sucursală în România până la finalul lui 2024, însă banca digitală anunță că nu va începe să deschidă un lanț de agenții în țară. Noua entitate juridică a Revolut va da posibilitatea băncii să ofere IBAN-uri românești și produse bancare „locale”. Gabriela Simion, Directorul General al Revolut România, a declarat anterior pentru wall-street.ro că banca digitală nu urmărește să devină o bancă „tradițională” și că Revolut nu o să coboare prea curând din aplicația telefonului în sucursala de la „colțul blocului”.

În ceea ce privește încadrarea Revolut în peisajul bancar românesc, banca vizează să intre în top 10 ca nivel de active. Ca număr de clienți, Revolut este pe locul doi în România, după Banca Transilvania, însumând peste 3.700.000 de utilizatori.

„Suntem bucuroși să întâmpinăm cu entuziasm Revolut în comunitatea Camerei de Comerț Româno-Britanice, reflectând esența valorilor britanice. Începem această călătorie împreună, uniți de cultura și tradițiile noastre comune. Dinamismul comunității de afaceri BRCC, împreună cu angajamentul pentru inovație și excelență ce definește Revolut oferă baza perfectă pentru a dezvolta împreună inițiative de impact”, a declarat Mădălina Cîinaru, Director Executiv al Camerei de Comerț Româno-Britanice.

Regatul Unit este principala sursă de transferuri de fonduri către România, cu ajutorul Revolut, iar în primul trimestru al anului 2024 au fost realizate peste 600.000 de tranzacții dinspre această țară spre România, în timp ce suma totală trimisă către utilizatorii Revolut din România a crescut cu 43% în trim. I 2024 față de trim. I 2023 (sursă: date interne Revolut, aferente trim. I 2024, analizate în formă agregată și anonimizată; cifre ajustate cu creșterea bazei de clienți).
Cu ajutorul Revolut Business, clienții persoane juridice pot să-și conecteze contul de business cu Revolut Reader, un echipament de încasare plăți cu cardul, și pot obține acces gratuit la o suită de instrumente financiare avansate: plăți locale și internaționale, schimburi valutare la prețuri competitive, cereri de plăți, achitare facturi și abonamente, carduri de companie pentru echipă și managementul cheltuielilor acesteia, calculul și plata salariilor.

În România, Revolut derulează operațiuni prin entitatea sa bancară Revolut Bank UAB, instituție financiar-bancară licențiată de Banca Centrală Europeană și reglementată de Banca Lituaniei. Revolut Bank UAB este prezentă în 30 de piețe din Spațiul Economic European (SEE), unde are peste 30 de milioane de clienți persoane fizice și juridice. Revolut Bank UAB este și membru al Asociației Române a Băncilor (ARB) din octombrie 2021.

Sursa foto: Revolut România

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri