FintechOS, o platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a atras o nouă rundă de investiții în valoare de 60 de milioane de dolari. Această rundă a fost condusă de Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock, alături de investitorii existenți EarlyBird VC, OTB VC și Gapminder VC. Compania a fost în atenția publică la finalul anului trecut după mai multe concedieri ce au stârnit polemici în grupurile de IT-iști de pe platformele sociale.

Noua rundă de finanțare vine în contextul în care compania înregistrează o creștere anuală de 40% și una de 170% a marjelor operaționale. Compania este în curs de a atinge pragul de rentabilitate în 2024.

Creștere de peste 300% de la ultima rundă de investiții

De la ultima sa rundă de investiții din 2021, FintechOS a înregistrat o creștere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienți cheie precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money și Vibrant Credit Union în sectoarele bancar și de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală și zona Asia-Pacific (APAC).

Cele mai importante piețe pentru FintechOS sunt Marea Britanie, Europa continentală și SUA.

business-to-business pentru automatizare de business, securitate cibernetică, fintech și analiza datelor”, a afirmat Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder Ventures.

România reprezintă o parte importantă din veniturile companiei, în ultimii cinci ani FintechOS lucrând cu principalele instituții financiare de pe piața locală, printre care BRD – Groupe Société Générale, CEC Bank, Banca Transilvania și OMNIASIG Vienna Insurance Group.

„România și toată Europa de Sud-Est au un potențial enorm. Instituțiile financiare din această regiune au nevoie de furnizori de tehnologie care să le ajute în modernizarea sistemelor de tip core banking, pentru a dezvolta produse financiare competitive, a reduce costurile și a atrage și loializa mai mulți clienți.”, a explicat Teodor Blidăruș.

La finalul anului trecut, FintechOS a avut o rundă de concedieri care i-a atras mai multe critici din rândul internauților și i-a făcut pe reprezentanții companiei să iasă cu clarificări de mai multe ori.

„Ultimele săptămâni au însemnat luarea unei decizii pe care am acceptat-o foarte greu. Această decizie strategică, dar dureroasă, este un pas necesar pentru ca FintechOS să rămână un business robust, agil și pregătit pentru provocările de la orizont, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea serviciilor. Restructurarea anumitor roluri în companie vine într-o perioadă dificilă pentru toate companiile din IT, iar acum efortul nostru este îndreptat în primul rând pentru a ne susține colegii afectați de această hotărâre, atât prin compensații, cât și prin alte forme de suport din partea echipei de recrutare, incluzând consiliere și suport pentru plasarea lor în alte companii”, a declarat la acel moment Teodor Blidăruș, CEO și cofondator FintechOS.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri