Raiffeisen Bank România intră într-un parteneriat exclusiv cu Visa. În următoarea perioadă, toate cardurile clienților Raiffeisen vor fi înlocuite, treptat, cu carduri sub sigla VISA: cardurile de credit în perioada 15 iulie – 31 octombrie 2024, iar cardurile de debit în perioada 1 august 2024 – 31 martie 2025.

Prin această mișcare, toate cardurile Raiffeisen Mastercard (competitorul Visa), vor fi înlocuite cu cele emise de celălalt emitent de carduri. CEO-ul Raiffeisen Bank spune că această mișcare are în vedere creșterea investițiilor în materie de dezvoltare a serviciilor bancare. Zdenek Romanek – Președinte & CEO, Raiffeisen Bank România începând cu martie 2022, spune că strategia este aceea ca banca să se focuseze pe o singură investiție, consolidată în parteneriatul cu Visa.

„Pateneriatul exclusiv cu Visa ne va da posibilitatea să investim mai mult. Vom avea un singur focus de investiție: o singură platformă pe care trebuie să o dezvoltăm, ceea ce va duce la procese mai rapide ale tranzacțiilor”, a declarat Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank România.

Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank, spune că Mastercard și Visa aveau o pondere egală de carduri Raiffeisen Bank. Acesta spune că, singurul lucru pe care trebuie să îl facă clienții după înlocuirea cardului bancar este să introducă noile date în platformele de unde obișnuiau să facă cumpărături. Clienții Raiffeisen Bank nu trebuie să plătească nimic pentru înlocuirea cardului Mastercard cu unul Visa, adaugă reprezentantul Raiffeisen.

Visa este partener cu Raiffeisen încă de la intrarea pe piața românească. Noul parteneriat vine să consolideze misiunea celor două companii de a oferi soluții de plată eficiente și continuă strategia de investiții pentru dezvoltarea plăților digitale în România.

“Digitalizarea a fost întotdeauna o prioritate pentru Visa întrucât ajută consumatorii și companiile să se adapteze la o economie globală în continuă mișcare prin tranzacții cât mai rapide, simple și sigure. Raiffeisen Bank ne este alături de mai bine de trei decenii la construirea ecosistemului local de plăți, iar noul nostru parteneriat exclusiv, care prevede emiterea sub sigla Visa a tuturor cardurilor din vastul portofoliu al băncii, reprezintă un moment de referință pe piața din România, care ne va permite să accelerăm procesul de inovație de care avem nevoie în sectorul plăților.” – Cătălin Creţu, General Manager pentru Bulgaria, Croația, România, Slovenia la Visa.

Noile carduri Raiffeisen au o identitate vizuală modernă și sunt fabricate din plastic reciclat în proporție de 99%, un pas important în misiunea noastră de a contribui la reducerea amprentei de carbon.

Sursă: Raiffeisen Bank

Raiffeisen lansează un card care face direct donații către Asociația Dăruiește Viață, cea care a construit un spital pentru copii din donații

Totodată, Raifeisen Bank România, banca controlată de austriecii de Raiffeisen Bank International, a lansat un nou produs bancar: Cardul Galben care face bine. Aceasta este o inițiativă care continuă implicarea băncii în susținerea cauzelor cu impact pozitiv în comunitate.
Astfel, pentru fiecare tranzacție la POS sau online făcută de clienți cu noul card galben de debit în lei, indiferent de sumă, Raiffeisen Bank donează în contul Asociației Dăruiește Viață, suplimentar față de susținerea în valoare de 1 milion de euro. Contribuția către asociație este o donație din partea băncii, necondiționată de valoarea tranzacției pe care clientul o face cu cardul.

”Credem în schimbare și în acțiuni cu impact, de aceea an de an de an susținem cauze care ne dau speranță că putem privi cu încredere în viitor. Este extraordinar tot ce a reușit să realizeze în ultimii 12 ani Dăruiește Viață. Suntem onorați să susținem în continuare demersul asociației cu 1 milion de euro care să contribuie la demararea următoarei etape în construcția campusului medical,” - Zdenek Romanek, CEO și Președinte, Raiffeisen Bank România.

”Dăruiește Viață, alături de peste 350.000 de români și peste 8000 de companii au reușit să construiască un Spital. Și nu există bucurie mai mare, pentru cei care s-au implicat, decât să vadă imagini cu copii zâmbind și jucându-se într-un spital și cu părinți în ai căror ochi se citește speranța că se poate, că în sfârșit avem aici, acasă, ca afară. În ultimii ani, mediul privat din România a întors înapoi comunității, prin donații, sume importante, care, iată, se transformă în șanse la viață, iar azi suntem onorate să anunțăm parteneriatul cu Raiffeisen Bank, alături de care pornim la drum, pentru a împlini următorul vis: primul campus medical adevărat, din România, care va asigura condiții moderne de tratament pentru toți copiii care ajung la spitalul Marie Curie, indiferent de patologie” – Oana Gheorghiu, co-fondatoare Dăruiește Viață.

Sursă: Raiffeisen Bank

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri