Garanti BBVA România a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane lei și venituri operaționale de 521 milioane lei, cele mai bune rezultate obțiunie de bancă în România.

Astfel, Garanti BBVA a înregistrat în 2023 un volum total de credite de 9,2 miliarde lei, în creștere cu 7%, și depozite de aproximativ 12 miliarde lei, cu 15% mai mari decât în 2022. Majorările au fost determinate de creșteri înregistrate în toate segmentele de business - Corporate, Retail și IMM - ceea ce evidențiază încrederea clienților, atât persoane fizice, cât și juridice, în bancă.

Creditele acordate de Garanti BBVA clienților persoane fizice au crescut cu 19%, ajungând la peste patru miliarde de lei, în timp ce creditele acordate IMM-urilor s-au majorat cu 10%, ajungând la 2,4 miliarde lei. Similar, depozitele persoanelor fizice au înregistrat un avans de 21%, la 4,4 miliarde lei, iar depozitele IMM-urilor au crescut cu 22%, la 3,7 miliarde lei.

"În 2023, Garanti BBVA a continuat să înregistreze numeroase progrese de o importanță strategică față de anul precedent, care a fost cel mai bun din punct de vedere al profitabilității în istoria sa în România. Pe scurt, anul trecut, ne-am susținut clienții cu un portofoliu de credite mărit și am înregistrat o creștere a depozitelor clienților pe toate segmentele: Corporate, Retail și IMM", a declarat Mustafa Tiftikcioğlu (foto), CEO al Garanti BBVA România.

În 2023, activele totale ale băncii s-au situat la peste 15,2 miliarde lei.

În plus, Garanti BBVA și-a consolidat sfera de acoperire și accesibilitatea, înregistrând o creștere de 5% a numărului de clienți. Emiterea de carduri de debit și de credit a înregistrat, de asemenea, o creștere de 6% până la sfârșitul anului 2023.

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum. În 2023, banca a împlinit 25 de ani de prezență activă în cadrul sistemului bancar românesc.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Sursa foto: Garanti BBVA

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri