3 Aprilie 2023

Probleme pentru o mare bancă de investiții chineză, după ce șeful ei a ajuns în vizorul autorităților



Banca de investiţii China Renaissance Holdings a anunţat că va amâna publicarea rezultatelor anuale auditate şi va suspenda tranzacţionarea acţiunilor la Bursa de la Hong Kong, după ce autorităţile de la Beijing l-au luat pe preşedintele Bao Fan, pentru a coopera în cadrul investigaţiilor

Auditorii au informat banca de investiţii că nu pot finaliza auditul şi semna documentele financiare până când Bao, acţionar majoritar, nu devine disponibil pentru a fi contactat.

"Deşi compania a depus toate eforturile pentru a facilita solicitările auditorilor", acele solicitări nu sunt sub controlul China Renaissance, iar Board-ul "nu poate în mod rezonabil estima când se va întâlni pentru a aproba rezultatele anuale pentru 2022", se arată în comunicatul firmei.

Bao, care este şi director general, a lansat banca în 2005 cu doi oameni, obiectivul fiind de a pune în legătură startup-urile care aveau nevoie de finanţare cu investitorii. El este bine conectat la lumea financiară globală şi a fost implicat în fuziuni importante din domeniul tehnologiei, inclusiv în tranzacţiile legate de Didi, Meituan şi Dianping.

Conform datelor publicate duminică, banca a înregistrat anul trecut pierderi neauditate de 563,8 milioane de yuani (81,8 milioane de dolari), faţă de un profit net de 1,6 miliarde de yuani în 2021.

După ce Bao nu a mai apărut public din februarie, acţiunile China Renaissance au scăzut cu 50%.



Citeste si