13 Aprilie 2007

Transgaz listeaza un pachet de 10% din actiuni la BVB

Transgaz a anuntat ca a semnat contractul de prestari servicii de investitii financiare cu Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti, firma care va intermedia listarea la bursa a unui pachet de 10% din actiunile transportatorului de gaze, se arata intr-un comunicat al societatii.

Potrivit comunicatului, societatea nationala de transport al gazelor naturale Transgaz va promova o oferta publica initiala primara de vanzare de actiuni, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti, informeaza NewsIn. Societatea va emite si va oferi public un numar de actiuni reprezentand 10% din capitalul social majorat al acesteia, care ar rezulta in cazul subscrierii integrale a actiunilor oferite.

La finele lunii martie, directorul general al Transgaz, Florin Muntean, estima ca listarea Transgaz la BVB va fi posibila la sfarsitul anului 2007 sau la inceputul anului 2008. Potrivit acestuia, listarea la bursa a zece procente din actiunile transportorului de gaze are ca scop atragerea de fonduri pentru investitiile pe care compania intentioneaza sa le faca in anii urmatori, dar si pentru cresterea transparentei acesteia. "Transgaz va investi, in 2007, in dezvoltarea retelelor de gaze naturale peste 180 de milioane de lei", spunea, la acea data, Florin Muntean.

La inceputul lunii martie, Raiffeisen Capital&Investment Bucuresti a fost aleasa pentru a intermedia listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unui pachet de 10% din actiunile companiei transportatoare de gaze naturale Transgaz.



Citeste si