Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf, dupa ce a constatat redresarea financiara a societatii, a anuntat un comunicat al CSA.
"In sedinta din data de 31 ianuarie 2007, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a dispus inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf si revocarea deciziei nr.113.299/18.07.2006, prin care s-a instituit deschiderea procedurii", se spune in comunicat.

"Masura de instituire a administrarii speciale la Ardaf a avut efectele pozitive asteptate, iar Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a constatat majorarea capitalului social al societatii peste nivelul minim cerut de autoritatea de supraveghere si restabilirea situatiei financiare a acesteia. in urma majorarilor succesive de capital, acesta a ajuns la suma de 162.588.888,1 lei, integral varsata", se mai afirma in comunicatul CSA.

Consiliul CSA a hotarat mentinerea administratorului special pentru efectuarea tuturor formalitatilor legate de aprobarea de catre CSA a noului Consiliu de Administratie al Ardaf care va fi numit in Adunarea Generala a Actionarilor societatii din data de 7 februarie 2007, inregistrarea acestuia la Oficiul Registrului Comertului si transmiterea la CSA a documentelor din care sa rezulte aceasta inregistrare.

"La momentul luarii deciziei de instituire a administrarii speciale la Ardaf, am fost constienti de riscul ca aceasta poate afecta increderea publicului in societate si in industria asigurarilor in general, dar rezultatele obtinute astazi dovedesc faptul ca a fost cea mai eficienta masura pe care CSA o putea dispune pentru redresarea companiei", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu, citata in comunicat.

"CSA va lua in continuare toate masurile legale necesare pentru protejarea intereselor asiguratilor si promovarea stabilitatii financiare a pietei, si totodata vreau sa atrag atentia asupra faptului ca bunul mers al activitatii oricarei societati depinde in mare masura de cat sunt actionarii de dispusi sa sustina propria afacere", a mai spus Angela Toncescu.

Administratorul special al societatii de asigurari Ardaf a decis, pe 9 ianuarie 2007, inchiderea operatiunii de majorare a capitalului social cu suma de 100 milioane lei, respectiv, majorarea capitalului social de la 62.588.888,10 lei la 162.588.888,10 lei. La majorarea de capital de la Ardaf au fost subscrise si varsate integral un numar de un miliard actiuni, cu valoare nominala de 0,1 lei/actiune, la pretul de 0,1 lei/actiune.

Pe data de 18 iulie 2006, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat retragerea aprobarii pentru trei administratori al societatii de asigurari Ardaf, din cauza lipsei de prudenta si profesionalism in desfasurarea activitatii, si a decis deschiderea procedurii de administrare speciala, pentru redresare financiara. Potrivit comunicatului emis de CSA cu aceasta ocazie, masura ii viza pe Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administratie al Ardaf, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca, membri ai Consiliului de Administratie. "Aceasta hotarare a fost luata ca urmare a faptului ca administratorii societatii nu au organizat si desfasurat activitatea cu prudenta si profesionalism, in concordanta cu natura si marimea activitatii prestate, dovedind ca nu au asigurat un management prudential, punand in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari", se afirma in comunicatul CSA.

Compania de asigurari Ardaf a inregistrat, in trimestrul al treilea al anului 2006, pierderi de aproape 24 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 42,5 milioane lei (12,04 milioane euro).

In primele noua luni ale anului 2006, Ardaf a inregistrat pierderi in valoare de 106,43 milioane lei (30,15 milioane euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 155,14 milioane lei (43,94 milioane euro). Prin comparatie, in primele noua luni ale anului precedent, 2005, Ardaf a inregistrat un profit net de 557.629 lei (circa 157.000 euro) si un volum de prime brute incasate de 182,67 milioane lei (51,45 milioane euro).













Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri