29 Ianuarie 2020

CEC Bank lanseaza inrolarea online a clientilor la sfarsitul lunii februarie pentru a atrage romanii din diaspora



CEC Bank va lansa la sfarsitul lunii februarie un produs prin care se vor putea inrola de la distanta clienti persoane fizice, cetateni romani din afara tarii, a declarat, intr-un interviu , Bogdan Neacsu, director general - presedinte CEC Bank.

El a explicat ca prin acest serviciu va fi posibila deschiderea unui cont si accesarea unui pachet de servicii financiare direct din strainatate, prin transmiterea online a documentelor printr-un partener tert, conform Agerpres.ro.

"Inca nu am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa avem oameni in fata clientului. Observam din practica faptul ca oamenii au nevoie de consiliere. Mai ales ca noi activam in zone rurale si urbane mici. Acolo este nevoie sa explici omului pe intelesul lui detaliile unui serviciu bancar. Plus ca vorbim si de faptul ca avem drept clienti un numar mare de pensionari care inca se bazeaza pe cash si au nevoie de agentii. Prin urmare, cel putin o parte dintre clienti nu se pot descurca 100% fara agentii si de aceea avem strategia de a mentine o retea extinsa de sucursale. Dar evident ca ne uitam si la viitor si la noile tehnologii. Aproape fiecare dintre noi are in mana un smartphone. Iar foarte multe servicii se muta in acest mediu. Evident ca si CEC Bank trebuie sa faca pasi si sa se adapteze. De aceea am lansat chiar in aceasta luna doua noi servicii pentru platile de pe mobil, CecPay si Card2Card Transfer. Urmeaza in scurt timp si posibilitatea de a deschide la distanta un cont curent", a declarat Bogdan Neacsu.

Reprezentantul CEC Bank a adaugat ca tinta principala a bancii este sa atraga clienti - cetateni romani care isi desfasoara activitatea in afara tarii.

"Noi nu am deschis sucursale in strainatate. A trebuit sa facem un studiu si sa evaluam care sunt optiunile si cum putem oferi servicii acestei categorii de clienti. Pot sa va spun in premiera ca la sfarsitul lunii februarie vom avea primul produs prin care sa putem inrola clienti persoane fizice, cetateni romani din afara tarii, de la distanta. Am optat pentru oferirea de servicii la distanta si nu pe deschiderea de sucursale. Exista companii care ofera servicii de transferuri de bani din strainatate. Prin intermediul lor o sa facem si acest demers. Practic, va fi posibila deschiderea unui cont si accesarea unui pachet de servicii financiare direct din strainatate, prin transmiterea online a documentelor printr-un partener tert", adauga Neacsu.

CEC Bank a intrat la inceputul acestui an in liga selecta a bancilor care si-au dezvoltat propria aplicatie de plata cu telefonul mobil. CEC Pay, aplicatia Android prin care clientii bancii pot plati contactless utilizand tehnologia NFC, poate fi folosita de clientii bancii de stat doar pentru inrolarea cardurilor Visa. Urmeaza in foarte scurt timp sa ofere serviciul si pentru posesorii de telefoane Apple prin parteneriatul incheiat cu Apple Pay.



Citeste si