18 Ianuarie 2007

SIF Transilvania plateste dividendele afrente anilor 1996-2005

Societatea de investitii financiare Transilvania (SIF3) a anuntat ca va continua plata dividendelor aferente perioadei 1996-2005, in baza unei solicitari adresate societatii, a informat, miercuri un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii persoane fizice care din diverse motive nu au intrat in posesia dividendelor cuvenite pana in prezent, pot solicita plata acestora fie prin mandat postal in numele titularului, fie prin virament bancar in conturile titularilor.

"Din nefericire nu va pot da o valoare exacta a dividendelor neridicate in aceasta perioada, dar la nivelul anului 2005, 19% din valoare nu a fost ridicata, iar la nivelul anilor trecuti procentul variaza intre 15 si 18", a decalrat Mihai Fercala, presedintele SIF 3 Transilvania.

In cazul persoanelor juridice, platile se efectueaza doar prin virament bancar.

"Aceaste situatii s-au ivit din cauza actionarilor care detin titluri reziduale, caz in care costurile transmiterii dividendelor prin posta ar fi mai mari decat valaorea acestora, sau in cazul in care titularii au decendat, iar mostenitorii nu au transferat actiunile", a explicat Fercala.

Valoarea bruta a dividendului acordat de SIF 3 pentru anul 2005 a fost de 0,05 lei. in anul 2004, SIF 3 a acordat un dividend net de 0,065 lei.



Citeste si