12 Iunie 2019

PayU este pe cale sa faca cea mai mare achizitie a sa din sectorul FinTech: 165 de milioane de dolari pentru un start-up turc



PayU, divizia de FinTech si e-payment a grupului Naspers care este si actionarul majoritar al retailerului online eMAG, este in proces de cumparare a companiei de plati digitale Iyzico, din Turcia.

Aceasta achizitie in valoare de 165 de milioane de dolari, odata ce va primi acordul autoritatilor de reglementare, va deveni cea mai mare facuta de catre grup in sectorul FinTech, conform Bloomberg.com.

PayU a investit peste 500 de milioane de dolari in industria FinTech, din 2016 pana in prezent, pozitionandu-se ca unul dintre jucatorii care profita de adoptia in crestere a Internetului si a comertului electronic in economiile emergente. Concentrarea sa pe zona de plati, zona ce inregistreaza cea mai rapida crestere din intreg sectorul financiar, ii confera companiei posibilitatea de a castiga o cota de piata din ce in ce mai mare dintr-o industrie pe care Boston Consulting Group o estimeaza la 1 trilion de dolari pana in 2027.

Fondatorii Iyzico vor detine un pachet minoritar din noua entitate care va aparea in urma finalizarii tranzactiei, conform declaratilor facute de catre un reprezentant PayU. Startup-ul turc a fost fondat in 2013 si este folosit atat de catre IMM-urile din Turcia, cat si de catre giganti ca Amazon sau Nike, pentru operatiunile din tara respectiva.

Grupul Naspers, cu sediul in Africa de Sud, se pregateste sa isi mute mai multe companii din grup intr-o noua entitate ce ar urma sa fie listata pe bursa din Amsterdam in perioada urmatoare.



Citeste si