PayU, divizia de FinTech si e-payment a grupului Naspers care este si actionarul majoritar al retailerului online eMAG, este in proces de cumparare a companiei de plati digitale Iyzico, din Turcia.

Aceasta achizitie in valoare de 165 de milioane de dolari, odata ce va primi acordul autoritatilor de reglementare, va deveni cea mai mare facuta de catre grup in sectorul FinTech, conform Bloomberg.com.

PayU a investit peste 500 de milioane de dolari in industria FinTech, din 2016 pana in prezent, pozitionandu-se ca unul dintre jucatorii care profita de adoptia in crestere a Internetului si a comertului electronic in economiile emergente. Concentrarea sa pe zona de plati, zona ce inregistreaza cea mai rapida crestere din intreg sectorul financiar, ii confera companiei posibilitatea de a castiga o cota de piata din ce in ce mai mare dintr-o industrie pe care Boston Consulting Group o estimeaza la 1 trilion de dolari pana in 2027.

Fondatorii Iyzico vor detine un pachet minoritar din noua entitate care va aparea in urma finalizarii tranzactiei, conform declaratilor facute de catre un reprezentant PayU. Startup-ul turc a fost fondat in 2013 si este folosit atat de catre IMM-urile din Turcia, cat si de catre giganti ca Amazon sau Nike, pentru operatiunile din tara respectiva.

Grupul Naspers, cu sediul in Africa de Sud, se pregateste sa isi mute mai multe companii din grup intr-o noua entitate ce ar urma sa fie listata pe bursa din Amsterdam in perioada urmatoare.

Sursa foto: William Potter / Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri