Obligatiunile denominate in euro emise de Romania si Bulgaria sunt eligibile pentru listarea pe piata NewEuroMTS, dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, a anuntat EuroMTS Limited.

De indata ce vor fi listate, obligatiunile emise de Romania si Bulgaria vor avea aceleasi avantaje de lichiditate ca si celelalte obligatiuni emise de alte tari central-europene membre ale Uniunii Europene, care nu sunt inca membre ale zonei euro si ale caror obligatiuni denominate in euro sunt deja listate pe piata NewEuroMTS. Printre tarile care emit astfel de obligatiuni se numara Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Lituania, Slovacia si Cipru.

De la deschiderea pietei NewEuroMTS, un numar de 26 de jucatori de piata s-au angajat sa respecte regulile de tranzactionare si sa stabileasca un grup de lichiditati pentru toate obligatiunile listate pe acest segment de piata. Regulile si conditiile de lichiditate se vor aplica acelorasi tipuri de obligatiuni emise de Romania si Bulgaria, imediat ce acestea vor fi listate si vor aduce beneficii si emitentilor si participantilor din piata.

"Extinderea Uniunii Europene are efecte politice si alte consecinte importnate pentru pietele financiare europene", a afirmat, citata de NewsIn, directorul general al EuroMTS Limited, Gianluca Garbi. "Includerea obligatiunilor denominate in euro emise de Romania si Bulgaria pe piata Uniunii Europene pentru emisiune de moneda straina este un pas important inspre integrarea pietei de capital, care aduce benficii investitorilor, intermediarilor si emitentilor", a mai spus Garbi.

Secretarul de stat pentru trezorerie si departamentul datoriei publice din ministerul roman de finante, Bogdan Dragoi a spus: "Listarea obligatiunilor noastre denominate in euro pe piata NewEuroMTS este un parte naturala a intrarii noastre in Uniunea Europeana. in conformitate cu obiectivele aderarii, piata NewEuroMTS ne permite accesul in reteaua unica MTS de investitori suverani in euro, din Europa si din alte parti ale lumii, care vor aduce beneficii semnificative programului nostru de obligatiuni".

"Experienta noastra cu platforma MTS, pe care o avem prin listarea noastra anterioara pe piata EuroGlobalMTS, este ca MTS ofera cele mai inalte nivele de transparenta si lichiditate", a spus seful departamentului de emisiune de obligatiuni al ministerului bulgar al finantelor, Margarita Glaveva. "Piata NewEuroMTS ne va pune la dispozitie o noua platforma, pentru cooperare apropiata cu dealerii internationali si va ameliora conditiile de tranzactionare ale obligatiunilor noastre", a mai spus Glaveva.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri