27 Noiembrie 2018

Bitcoin incearca sa isi revina dupa o saptamana in care a scazut cu 40%: exista totusi si o veste buna



Pretul criptomonedei bitcoin, lider al industriei din punct de vedere al capitalizarii pietei, s-a confruntat zilele anterioare cu scaderi semnificative, de pana la 40% din valoarea inregistrata la inceputul saptamanii.

Duminica, 25 noiembrie, pretul pe unitate al unei criptomonede bitcoin a coborat pana la 3.447 de dolari, cu aproximativ 40% mai putin fata de valoarea inregistrata la inceputul saptamanii, 19 noiembrie, respectiv 5.560 de dolari pe unitate, conform datelor publicate pe coindesk.com.

sursa foto: coindesk.com.

Valorile inregistrate de catre criptomoneda bitcoin saptamana trecuta sunt cu peste 50% mai mici decat cele inregistrate anul trecut in aceeasi perioada, cand pretul pe unitate se situa intre 8.000 si 8.500 de dolari si se pregatea sa decoleze pana la finalul anului catre o valoare de aproximativ 20.000 de dolari.

sursa foto: coindesk.com

Pret Bitcoin: Criptomoneda incearca sa isi revina dupa scaderea din weekend

Astazi, 26 noiembrie, criptomoneda bitcoin a dat semne firave de revenire, osciland in jurul valorii de 4.000 de dolari, in momentul redactarii acestei stiri situandu-se la 3.899 de dolari pe unitate, cu o crestere de aproximativ 5% fata de inceputul sedintei.

In ceea ce priveste intreaga piata a criptomonedelor, coinmarketcap.com o situeaza in acest moment la aproximativ 128 miliarde de dolari, pe primele pozitii ca valoare a pietei fiind bitcoin, ripple si ethereum.

Totusi, exista si o veste buna pentru fanii criptomonedei bitcoin, incepand de astazi, statul Ohio devine primul din Statele Unite ale Americii care le va permite persoanelor juridice sa isi plateasca taxele prin intermediul monedei digitale.

Companiile trebuie sa se inregistreze pe OhioCrypto.com pentru a-si plati taxele, indiferent de natura acestora. Initiativa vine ca o confirmare a ambitiei statului american de a deveni mai prietenos cu inovatiile tehnologice.



Citeste si