Investitorii straini isi mentin interesul pentru Romania, avand in vedere ritmul ridicat de crestere economica inregistrat de tara noastra in ultimii ani. In plus, contextul european si mondial se mentin favorabile tranzactiilor, astfel ca piata de fiziuni si achizitii din Romania este estimata, pentru anul acesta, la acelasi nivel ca cel de anul trecut, aproximativ 5,5 miliarde de dolari.

Piata de fuziuni si achizitii din Romania este putin transpartenta, comparativ cu alte piete dezvoltate, cand vine vorba de publicarea valorii tranzactiilor. Unul dintre motive este legat de reticenta antreprenorilor romani in a anunta suemle incasate in momentul vanzarii, spune Anda Rojanschi, partener in cadrul casei de avocatura Davis si Baias in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking.

De ce ar alege un investitor Romania si nu o alta tara din regiune? Datorita dimensiunii pietei si a perspectivelor de crestere pe care le prezinta. La capitolul minusuri ea a mentionat lipsa tot mai pregnanta a fortei de munca si deja clasica problema a infrastructurii.

Domeniile cele mai atractive raman, si in acest an, industria farma si servicii medicale, imobiliarele si domeniul tehnologic. De semenea, un domeniu constant, indiferent de evolutia economiei, ramane cel reprezentat de industria alimentara si retail.

Pentru anul urmator, Anda Rojanschi se asteapta la mentinerea numarului de tranzactii de fuziuni si achizitii, insa valoarea totala a pietei ramane incerta.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri