Groupama Asigurari a ajuns la un volum total al primelor brute subscrise de 504 milioane lei, mai mare cu 9,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Atat asigurarile de viata, cat si cele non-viata au avut un avans important in primele sase luni ale anului, potrivit companiei de asigurari.

“Rezultatele obtinute de Groupama Asigurari in prima jumatate a anului sunt cu atat mai relevante cu cat perioada la care ne raportam a venit cu numeroase provocari, precum fenomenele meteo extreme din perioada iunie-iulie si impactul reducerii tarifelor RCA anul trecut, pe care am continuat sa il resimtim", a declarat Francois Coste (foto), CEO Groupama Asigurari.

Linia asigurarilor de viata a avut o crestere semnificativa, de 20%, fata de aceeasi perioada a anului 2017, ajungand la 21 milioane lei. In ceea ce priveste asigurarile non-viata, pe linia de sanatate si accidente, precum si alte asigurari non-viata cresterile sunt de doua cifre (+15%, respectiv +17%), confirmand astfel potentialul ridicat. In total, valoarea primelor brute subscrise in zona asigurarilor non-viata a ajuns la 483 milioane lei, in crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului 2017.

Cresteri semnificative au fost inregistrate si de segmentele CASCO si Property. Astfel, primele pe segmentul CASCO s-au majorat cu 9%, cresterea fiind sustinuta si de inmatricularile de masini noi. In acelasi timp, asigurarile Property (fara Agro) isi continua dinamica pozitiva (+8% comparativ cu anul trecut), atingand valoarea de 82 milioane lei, ca urmare a cresterii semnificative atat pe segmentul companiilor cat si pe cel al persoanelor fizice.

Groupama Asigurari are un portofoliu de peste 1 milion de clienti individuali si peste 80,000 de companii si constituie parte a unui grup international de asigurari si servicii financiare, mutualist.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri