Daniel Dines, CEO al UiPath, prima companie romaneasca care a reusit sa treaca de evaluarea de un miliard de dolari, recunoaste ca statutul de unicorn ii ofera potentialul de a recruta experti din orice tara, dar totusi nu reuseste sa gaseasca suficient capital uman. "Am crescut nebuneste. La 1 ianuarie 2017 eram 100 de oameni, acum suntem 800", a declarat Dines la deschiderea celei de-a patra editii a competitiei EY Entrepreneur Of The Year.

"Vrem sa crestem anul acesta la 200 milioane dolari si anul viitor la 600 milioane dolari, iar piata sustine acest revenue (venit - n.r.)", a declarat in cadrul evenimentului EY Daniel Dines, precizand totodata ca la UiPath a inceput plafonarea cresterii organice, dar construieste o echipa de M&A (fuziuni si achizitii - n.r.) dedicata preluarii altor companii.

Ca sa cumperi un alt business este nevoie de un efort foarte mare, trebuie sa vorbesti cu 100 de companii. Construim acum o echipa de M&A - Dines, UiPath

Despre performantele din marile piete, CEO-ul UiPath a mentionat ca deja in Asia sunt lider de piata, iar in Statele Unite mai exista doar o alta firma in top.

"Toata lumea imi spunea ca in Japonia o sa ne rupem dintii si competitorii nostri nici nu au vrut sa fie prezenti. Noi avem insa acum 100 de oameni care lucreaza in Japonia si 18 din primele 20 de companii sunt clientii nostri", spune Dines, sugerand faptul ca fara sa accepti noi provocari si noi riscuri nu vei putea nici sa castigi.

UiPath a devenit unicorn la inceputul acestui an, in urma unei runde de finantare in valoare de 153 de milioane de dolari. Compania romaneasca a fost evaluata astfel la 1,1 miliarde de dolari. Runda de investitie a fost condusa de Accel - investitorul principal si in cazul primei runde, caruia i s-au alaturat doi noi finantatori, CapitalG si Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures si Seedcamp – au participat si ei in runda 2.

EY Entrepreneur Of The Year este singura competitie pentru antreprenori care se organizeaza la nivel global, peste 10.000 de antreprenori din intreaga lume fiind nominalizati in cadrul acesteia in fiecare an. Competitia se desfasoara in 145 de orase din peste 60 de tari, acoperind mai mult de 94% din economia globala.

In Romania, EY Entrepreneur Of The Year a ajuns in acest an la cea de a patra editie. Inscrierile au inceput astazi si se vor incheia pe 3 septembrie 2018. La finalul procesului de jurizare se vor acorda doua premii: EY Entrepreneur Of The Year si Emerging Entrepreneur Of The Year.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri