27 Ianuarie 2015

Groupama a subscris 28 MIL. lei pe segmentul de asigurari destinte domeniului agricol



Groupama Asigurari, compania locala a grupului francez omonim, a subscris anul trecut prime brute de peste 28 de milioane de lei pe segmentul de asigurari destinte domeniului agricol, cu peste 2.500 de clienti - fermieri asigurati pe intreg teritoriul tarii.

Repartitia culturilor asigurate de Groupama Asigurari este de 60% pentru culturi de toamna si 40% pentru culturi de primavara. In ceea ce priveste daunele, majoritatea culturilor distruse au fost cele de paioase si rapita, ca urmare a fenomenelor de grindina, ploi torentiale si furtuni din perioada mai-iulie a anului trecut.

"S-au inregistrat daune in toate regiunile tarii, insa cea mai afectata dintre ele a fost regiunea Vest unde valoarea daunelor platite s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei", a declarat Calin Matei, director general adjunct al Groupama Asigurari.

Grupul francez Groupama a intrat in Romania in octombrie 2007, dupa ce a achizitionat integral pachetul de actiuni al BT Asigurari, in urma unei tranzactii de 100 milioane de euro.



Citeste si