28 Noiembrie 2013

IMM-urile din Programul de garantare a creditelor pot folosi sumele doar pentru capital de lucru



Intreprinderile mici si mijlocii care acceseaza Programul de garantare a creditelor destinate acestora vor putea efectua trageri din linia de credit integral sau partial, dar sumele trase vor trebui utilizate exclusiv pentru finantarea capitalului de lucru, conform unei hotarari aprobate de Guvern.

Actul normativ aproba normele metodologice de aplicare a OU 92/2013 privind Programul de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii, conform Mediafax.

"Dupa cum se stie, Programul consta in acordarea unei linii de credit, in valoare maxima de 5 milioane lei/IMM, pe o perioada de maxim 24 luni, si garantarea creditului de catre stat, in procent de maxim 50% din valoarea finantarii. Normele metodologice aprobate prin hotararea de guvern stipuleaza faptul ca tragerile din linia de credit se pot efectua integral sau partial, dar sumele trase pot fi utilizate exclusiv pentru finantarea capitalului de lucru. De asemenea, actul normativ detaliaza activitatile care nu pot fi finantate din lina de credit", transmite Guvernul.

Hotararea a fost aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului.



Citeste si