17 Martie 2006

Grupul RZB a fost desemnat 'Cea mai buna banca de trezorerie si cash management' din Europa Centrala si de Est

Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB) si subsidiarele din Europa Centrala si de Est au fost desemnate drept "Cea mai buna banca de trezorerie si cash management" de prestigioasa revista Global Finance, care a publicat topul bancilor in numarul din martie.
La stabilirea topului au participat analisti recunoscuti ai industriei bancare, directori de companii si experti in tehnologie care au avut in vedere pozitia bancilor pe pietele locale, relatia cu clientii, preturile competitive si tehnologiile inovatoare folosite. RZB a primit cinci din cele sapte categorii de premii pentru regiune pentru Cea mai buna banca pentru serviciile de cash management, pentru managementul lichiditatilor" (premiul include si serviciile pooling si compensare internationale), cel mai bun furnizor de fonduri pe piata monetara. De asemena a fost desemnata cea mai buna banca de management a riscului si cea mai buna banca pentru plati si incasari.

"Facem eforturi constante pentru imbunatatirea sistemelor si a serviciilor noastre de trezorerie si cash management", a spus Patrick Butler, membru in consiliul de administratie al RZB si responsabil cu serviciile de trezorerie si investment banking.

Manfred Url, membru al consiliului de administratie al RZB responsabil cu serviciile de cash management a declarat: "RZB ofera solutii de cash management construite pentru a raspunde cerintelor specifice ale clientului, fiind astfel un partener de incredere si flexbil. Premiile Global Finance subliniaza pozitia importanta pe care o avem in Europa Centrala si de Est."

Revista Global Finance are peste 250.000 de cititori in aproximativ 160 de tari, printre care se numara presedinti, directori generali, directori financiari, trezoreriei si alti reprezentanti financiari responsabili de investitii si decizii strategice ai companiilor globale si institutiilor financiare. Global Finance se adreseaza unui numar de peste 8.000 investitori de portofoliu semnificativi, care controleaza peste 80% din toate activele aflate in gestiune profesionala.

Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB), Viena este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai puternic grup bancar din tara. RZB este cea mai mare banca corporatista si de investitii din Austria si considera Europa Centrala si de Est ca piata strategica unde opereaza o retea de 16 banci prin intermediul Raiffeisen International Bank Holding AG (Raiffeisen International). Cele 2.400 de unitati deservesc 9,2 milioane de clienti. Reprezentantele din Lituania si Moldova intaresc prezenta grupului in regiune.



Citeste si