Numirea la conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a unui sef de sucursala, care se ocupa de vanzarile unui asigurator intr-o zona, este un semnal extrem de prost pentru investitorii straini din industrie, afirma fostul candidat la sefia institutiei, Cristian Constantinescu, citat de Mediafax.
"Conform fisei postului, un sef de sucursala are ca sarcina coordonarea activitatii de vanzari a unui asigurator intr-o anumita zona. El stie sa vanda asigurari. Ce se afla in spatele unei polite, respectiv rezerve si alte notiuni tehnice, nici nu trebuie sa stie. Faptul ca este propus si, probabil, ales la sefia CSA va fi un semnal extrem de prost pentru investitorii straini, care vor intelege ca autoritatile nu sunt preocupate de acest domeniu, unul foarte important intr-o economie", a declarat Constantinescu (foto).

El a condus operatiunile Allianz-Tiriac, al doilea asigurator local dupa nivelul subscrierilor din 2010, pana in luna iunie a anului trecut si s-a aflat in fruntea asociatiei profesionale a asiguratorilor, UNSAR, pana la mijlocul acestui an.

Constantinescu a fost candidatul initial al PDL pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

El nu a primit, luni, avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finante din cele doua Camere. Pentru numirea lui Constantinescu au fost 14 voturi "pentru" si 25 de voturi "impotriva".

Constantinescu a afirmat in timpul audierilor la comisiile parlantare reunite ca problemele industriei asigurarilor au fost tratate cu superficialitate de autoritatea de reglementare. El a spus ca mai multe societati de profil sunt in sunt in stare de insolventa, insa nimeni din conducerea CSA nu si-a asumat curajul sa semneze "certificatul de deces" al acestora.

El a mentionat ca posibila preluare a sefiei CSA il obliga, din punct de vedere moral, sa vanda pachetul de actiuni detinut la Allianz-Tiriac Asigurari, evaluat in urma cu trei ani la circa 20 milioane de euro, negocierile cu Ion Tiriac fiind deja initiate.

"Votul de ieri al membrilor comisiilor anuleaza negocierile. Nu mai vand actiunile detinute la Allianz-Tiriac", a mentionat Constantinescu.
Comisiile parlamentare reunite de buget-finante l-au validat, marti, cu 21 de voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si o abtinere, pe Romeo Ionut Comaniciu, director al sucursalei Astra Asigurari Brasov, propus de PDL, pentru functia de presedinte al CSA.

Potrivit CV-ului depus la comisii, Comaniciu, director al sucursalei Brasov a companiei Astra Asigurari, este nascut pe 8 ianuarie 1976 si a studiat Finante Banci Asigurari la Universitatea Spiru Haret, obtinand licenta la Academia de Studii Economice in 1998.

Comaniciu detine integral societatea Anro Consulting SRL Brasov, care activeaza in domeniul consultantei pentru afaceri si management, conform datelor de la Registrul Comertului.

In 2010, afacerile societatii au scazut cu peste 50%, la 109.017 lei.

Astra Asigurari este primul asigurator local dupa nivelul primelor subscrise in 2010, dupa detronarea Allianz-Tiriac Asigurari. Piata asigurarilor a fost anul trecut de aproximativ 2 miliarde de euro.


1. Preferati un manager mai tanar la sefia CSA?




Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri